Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - O nouă manipulare în rândul cadrelor militare
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
28.04.2010

O nouă manipulare în rândul cadrelor militare

Într-un anume context, legat de blamarea sistematică a drepturilor de pensie ale militarilor, afirmam că, ajuns la limita răbdării, mi-am asumat libertatea de a răspunde pe măsura în care am fost insultat şi provocat.


Aşadar, având atenţia focusată asupra isprăvilor autorului sloganului public cotidian ’’pensii nesimţite’’, constat perseverenţa cu care domnia sa se străduie să-şi demonstreze ’’cunoştinţele’’ în cele ale milităriei, cu aceiaşi temeinicie cu care şi le-a etalat pe cele din domeniul dreptului constituţional. După un spectacol jalnic televizat, în care încerca să-şi fundamenteze argumentele, dorind să înţeleagă de ce tancul sau… transportorul, maşina de luptă a infanteriei pot zbura prin deşert şi avionul nu poate, prin cenuşă, nefiind sigur dacă fenomenul se întâmpla în Irak sau Afganistan, aflăm, tot prin glasul său în direct, că militarii români din teatrele de operaţii vor primi o stipendie. Dacă s-a lămurit sau nu în problema acestor zboruri, e treaba colegului său de partid pe care-l vedem că zâmbeşte compătimitor ori de câte ori e martor al unor scene penibile de manipulare, fie că sunt regizate de premier, fie de alte personaje, ieşite din anonimat şi pripăşite pe fotolii ministeriale, ale muncii sau ale finanţelor publice.


Ca urmare, trebuie să-i explicăm domnului premier care sunt diferenţele dintre condiţiile în care militarul îndeplineşte misiuni în teatrele de operaţii şi cele în care a efectuat şi mai efectuează serviciul de luptă operativ pe timp de pace, pe teritoriul naţional.


În ambele situaţii el execută o misiune reală de luptă.


În prima, în virtutea aderării României la iniţiative internaţionale pentru instaurarea şi menţinerea păcii şi democraţiei în diferite zone ale lumii, ale căror privaţiuni sunt acceptate în baza liberului consimţământ şi compensate din bani publici, sub formă de soldă în dolari.


A doua, în virtutea jurământului dat poporului, pentru a cărei libertate suportă privaţiunile serviciului militar, inclusiv sacrificiul suprem, plătit tot din bani publici, în roni aflaţi în competiţie inegală cu dolarii.


Mai există şi o altă mică diferenţă. Important sau nu, primul, la întoarcere în ţară, din banii agonisiţi îşi cumpără un apartament, dacă a fost de două ori într-o asemenea misiune. Celălalt abia că îşi plăteşte facturile lunare, fără a se mai gândi la o agoniseală pentru bătrâneţi liniştite. Privaţiunile impuse nu-i permit o altă sursă de venit pentru acele timpuri, pe care numai Dumnezeu ştie dacă i le hărăzeşte sau nu. Starea socială a acestuia rămâne neschimbată numai dacă situaţiile de tipul armelor de la Ciorogârla sau a grijii manifestată de subofiţerul Floricel faţă de secretele militare nu devin un reflex generalizat în armată, consecinţă a pauperizării continue a militarilor, în raport cu îmbogăţirea altora, tot pe bani publici.


A se citi ’’adevărate salarii nesimţite’’ acordate pe criterii politice directorilor şi directoraşilor din structurile deconcentrate ale statului şi membrilor consiliilor de administraţie care, prin eficienţa managementului lor, au dus şi duc ţara de râpă.


Serviciul de luptă operativ pe timp de pace, pe teritoriul naţional înseamnă a veghea la liniştea ţării. Zi şi noapte, de Paşte şi Crăciun, de Ziua Naţională, Ziua Armatei, ziua de naştere, de Revelion sau în weekend el veghează, stând lângă avion sau racheta sol–aer şi tunul antiaerian, în staţia de radiolocaţie care se învârte permanent pe coclauri şi izolate de localităţi, pe nave maritime şi fluviale care stau la ancoră în faţa litoralului însorit al Mării Negre, respectiv patrulând pe Dunăre ori pe jos de-a lungul fâşiei de graniţă.


A fi în serviciul de luptă operativ pe timp de pace înseamnă ca, după câteva minute de la primirea ordinului, să acţioneze împotriva oricărei infracţiuni de la regimul de zbor în spaţiul aerian al ţării sau de la legile privind intrarea pe teritoriul naţional, pe uscat şi pe apă, precum şi împotriva unei eventuale agresiuni prin surprindere.


A fi în serviciul operativ înseamnă a nu-ţi părăsi misiunea atunci când soţia dă viaţă copilului tău şi delegi prin procură semnată de comandant să fie declarat la starea civilă, a nu putea să verşi o lacrimă la căpătâiul celor dragi în momentele în care te părăsesc pentru totdeauna. Aceste misiuni, îndeplinite pe timp de pace, înseamnă acţiuni de luptă reale cu concretizarea momentului pierderii propriei vieţi.


Chiar dacă ipoteza unei posibile agresiuni azi ar părea caducă, domnul prim-ministru şi alţi făuritori de legi trebuie să înţeleagă, odată pentru totdeauna, că armata a apărat valorile fundamentale ale poporului român şi pe timpul împărţirii lumii pe criterii ideologice.


Militarii nu au apărat ideologia partidului unic, ci şi-au apărat semenii lor de consecinţele ce le-ar fi suportat ca urmare a unei probabile tentative de agresiune la adresa României, indiferent din ce parte s-ar fi produs. Aceasta a fost de fapt şi raţiunea pentru care marii decidenţi politici ai lumii au ales calea eliberării de sub comunism nu prin războaie, respectând drepturile fundamentale ale omului, dreptul la viaţă – cel mai de preţ bun al său, indiferent de culoarea ideologiei sub care s-a născut.


Am insistat asupra acestor aspecte ale serviciului de luptă nu pentru a minimaliza misiunile militarilor în teatre de operaţii în afara teritoriului. Ci pentru a stopa şi această tentativă murdară de a produce vrajbă în rândul cadrelor militare, precum este şi aceea de diminuare a ’’pensiilor nesimţite’’ de peste trei mii de roni.


Pentru a înţelege şi ’’premierul tuturor românilor’’ că raţiunea acordării stipendiei preconizată şi a sporului pentru executarea serviciului de luptă operativ pe timp de pace pe teritoriul naţional nu poate opera cu criterii diferite!


Toţi militarii plătesc cu viaţa îndeplinirea misiunilor de luptă încredinţate. Cinste militarilor români care îşi îndeplinesc corect aceste misiuni în teatre de operaţii şi nu oferă bani insurgenţilor locali în schimbul protecţiei lor personale.


Noi trebuie să aducem un pios omagiu tuturor militarilor români care şi-au pierdut viaţa îndeplinindu-şi corect misiunile încredinţate, atât în teatre de operaţii, cât şi pe teritoriul naţional. Omagiu şi celor care au căzut victime tehnicii de luptă învechite, în aplicaţii şi antrenamente, precum şi celor trecuţi în lumea drepţilor pe şantierele patriei.


Multora, istoria acestor jertfe le este necunoscută, deşi ea înregistrează, fără discriminare, nume de generali şi ale altor cadre militare, eroi necunoscuţi ai neamului. (Foto: mapn.ro)


General-maior (r.) Mihaiu Mărgărit


Material publicat pe site-ul ionpetrescu.rocaptcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.