Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
14.09.2010

Olteanu, BNR: Piaţa valutară este liberă, dar banca centrală va contracara orice atac

Piaţa valutară este liberă, dar BNR va contracara orice eventual atac asupra cursului, în condiţiile în care evoluţia monedei este legată de starea economiei, a declarat viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.


"Moneda este foarte conectată de starea economiei reale. (…) Vom contracara orice atac, dacă aşa ceva se va întâmpla. În rest, piaţa este liberă", a spus Olteanu, la un eveniment organizat de firma de consultanţă fiscală şi audit financiar LeitnerLeitner.


El a menţionat că rata de schimb a fost "destul de stabilă" în ultimul an.


Totodată, Olteanu a arătat că esenţa pieţei libere o reprezintă presupunerea că oamenii sunt corecţi, dar există în prezent mai mulţi actori care încalcă regulile.


Întrebat dacă privatizarea celei mai mari bănci din România, BCR, a fost o idee bună, Olteanu a răspuns că a fost un succes, nu numai o idee bună.


"Privatizarea BCR a condus la o piaţă bancară mai concurenţială, mai eficientă şi orietată către consumator. BCR avea la momentul privatizării o cotă de piaţă uriaşă, iar acţiunile adoptate de noii acţionari au dus către o activitate mai orientată către piaţă, către consumatori", a spus Olteanu, menţionând că a făcut parte din procesul de privatizare a băncii.


El consideră că băncile din România, indiferent că au ca acţionar statul sau nu, utilizează aceleaşi metode de piaţă şi competitivitate.


"Nu cred că naţionalitatea unei bănci este relevantă. Suntem globalizaţi, fie că unora le place sau nu", a încheiat oficialul băncii centrale.


Mediafax

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: xoJZ8SLLP

You know what, I'm very much ininlced to agree.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.