Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
10.11.2010

Petru Luhan: Amânarea aderării României la Spațiul Schengen nu este justificată

Aderarea Romaniei este condiționată de raportul final privind stadiul de pregătire a României pentru îndeplinirea condiţionalităţilor Schengen, întocmit de către Grupul de Lucru Evaluare Schengen din cadrul Consiliului. În baza acestui raport şi după consultarea Parlamentului European, Consiliul UE votează decizia cu privire la aderarea României la spațiul Schengen.


"In calitate de membru al comisiei competente pe această problematică din cadrul Parlamentului European - Libertăți civile, Justiție si Afaceri Interne - vă asigur că nu vom întâmpina probleme în cadrul instituției din care fac parte pentru obţinerea unui vot favorabil. Parlamentul European a adoptat deja cu o largă majoritate în data de 17 iunie un raport pe marginea proiectului de Decizie a Consiliului privind aplicarea de către România şi Bulgaria a prevederilor acquis-ului Schengen referitor la protecția datelor" a declarat Petru Luhan pentru Optimal Media.


Europarlamentarul român sprijină punctul de vedere exprimat în această săptămână de către președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso care a declarat că Bruxelles-ul susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen, acesta reprezentând unul dintre principalele obiective ale țării noastre şi având ca termen stabilit la nivel intern data de 27 martie 2011.


"Principala concluzie a celor șase rapoarte de evaluare Schengen adoptate până în prezent este că România a ajuns într-un stadiu avansat în ceea ce privește implementarea acquis-ului Schengen şi este pregătită să adere la spațiul Schengen", a continuat Petru Luhan.


In 2009 şi 2010 au fost organizate sase vizite de evaluare ale grupului de experţi europeni in următoarele domenii: cooperare poliţienească, protecţia datelor personale, vize, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre. Ultima vizita de evaluare se va dsfasura la jumatatea lunii decembrie.


"Trebuie menționat faptul că aderarea țării noastre nu are nici o legătură cu dezbaterile iscate în ultima perioadă pe problematica etnicilor rromi din anumite state membre sau cu alte abordări politicianiste în ceea ce privește evaluarea țării noastre".


Europarlamentarul i-a felicitat pe lucratorii MAI care sunt implicati in materializarea planului de aderare.


"Vreau să îi felicit pe cei din Ministerul Administrației şi Internelor pentru profesionalismul de care au dat dovada şi pentru faptul că au reușit să atragă toate fondurile puse la dispoziție prin instrumentul financiar "Facilitatea Schengen" înlesnind astfel îndeplinirea condițiilor necesare de aderare"


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.