Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
17.10.2011

Puterea la romani, departe de Hamlet, aproape de Conu' Iancu!

Notiune de putere are la romani cateva particularitati, specifice existentei autohtone.


Puterea este unica, irepetabila, maxima, incomparabila.


Nu este raspunzatoare, arareori culpabila. Este foarte rar supusa judecatii, asa pe la revolutii, foarte rare si ele!


Puterea se conjuga cu istoria si destinul natiunii. Adeseori a dovedit ca este fulminanta, power, ultradecisiva. In istoria recenta a trecutului comunist a avut o conjugare kafkiana notorie, cu o amprenta in contemporanietate certa. Puterea si azi e certa si decisiva. Cine o detine iese din multime!


Puterea este cu IQ maxim ca si imagine, evident rinoricerizata, cei care o neaga sunt iresponsabili si rauvoitori, ea ne aduce in fata indivizi adeseori buni de pusi la zid, care nu isi motiveaza actiunile si gesturile, ce sa mai vorbim de decizii, iar istoria doar ultrarecent democratic ne-a probat ca sunt etern legitimabili.


Ne-a oferit o scena teatrala, o comunicare balcanica, unde orice o foarte posibil, de la liceu ajungi la minister, de la o firma de apartament decizi alocatii europene, de la concursuri de miss ajungi sa decizi legi.


Puterea e un miraj absolut, ultradivinizat, nu prea insotita de decizii cerebrale vadite. Puterea aduce beneficii maxime, are sporuri maxime, si dividente exceptionale. Da sa fie, sa traiti! E foarte bine acolo sus, jos tragi la vasle, e mai greu, votezi si incasezi. Nu e ca la etajele superioare, ca la balcon, aia de sus, ca la cinema-urile populare, iti scuipa semninte in cap.


Acolo sus intodeauna cineva te iubeste, parca nici Doamne-Doamne nu are timp de tine, pana sa ajungi sa i te confesezi sau marturisesti el nu are mobilul tau, poti face adesori tot ce vor muschii tai, cu cat esti mai sus, esti mai super!


Conu Iancu a fost mic copil pe langa ai nostri tineri care au luat metroul nu spre cursa de Paris, ci spre Palatul lui Ceasca. Aici legile sunt bagatele, multe si complicate, le ginesti mai easy in bufet!


Puterea e de TOP, doar pentru cei alesi, restul isi rod unghiile, strang cureaua si spera la povestile din abecedar! In fond e doar episodul UNU. Puterea e serial familial! O telenovela la care unii joaca, iar altii se benocleaza.


Barna

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.