Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Remus Cernea: Lecţie de democraţie la alegerile din Hunedoara
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
16.11.2010

Remus Cernea: Lecţie de democraţie la alegerile din Hunedoara

Spre deosebire de simulacrele de alegeri parţiale care au avut loc anul acesta în Bucureşti, în Colegiul nr. 1 şi Colegiul nr. 19, unde legea electorală nu a permis decât prezenţa unor candidaţi (în număr de câte 2) din partea partidelor parlamentare, ca urmare a proceselor pe care le-am iniţiat la Curtea Constituţională (unul dintre ele fiind câştigat în 20 aprilie 2010), iată că acum în Hunedoara s-au înscris nu mai puţin de 9 candidaţi de la partide parlamentare, neparlamentare şi independenţi! Scopul meu de a contribui cu un pas la mai multă diversitate şi la exprimarea liberă a pluralismului politic iată că a fost atins.


Unii nu au înţeles, alţii au ironizat efortul făcut de a pleda pentru mai multă democraţie şi pentru pluralism politic în România.


Însă, într-o societate democratică oamenii trebuie lăsaţi să funcţioneze liber într-un cadru de norme şi reguli juste care să permită pe cât posibil maximizarea libertăţii, nu restrângerea ei în mod arbitrar.


Numărul mare de candidaturi depuse în Hunedoara pentru alegerile parţiale din 5 decembrie 2010 demonstrază că societatea îşi doreşte o competiţie electorală pluralistă şi liberă şi iată că acum a fost oferită de către acest judeţ o lecţie de democraţie. Acei politicieni sau structuri ale statului care se străduiesc prin diverse mijloace să împiedice libera şi corecta comptetiţie electorală sunt inamicii democraţiei şi trebuie sancţionaţi de către opinia publică.


Singura şansă pentru o mai bună performanţă politică ţine de COMPETIŢIE. Fără competiţie autentică, politica din România va avea acelaşi aer stătut şi inadecvat realitaţilor dure cu care se confruntă România.


O menţiune specială ţin să fac în ce îl priveşte pe domnul Iosif Emil Danci, preşedintele PNŢ-CD Hunedoara, care a înţeles consecinţele procesului pe care l-am câştigat la Curtea Constituţională şi a reuşit să îşi depună acum câteva zile candidatura din partea unui partid neparlamentar. Deşi procesul pe care l-am câştigat la Curtea Constituţională viza doar dreptul independenţilor de a candida, întregul alineat din lege a fost abrogat. Astfel că acel articol de lege, nr. 48 alin. 17 din L nr 35/2008, care prevedea că pot candida doar partidele parlamentare, a dispărut în integralitatea lui. Aşadar, nu mai există nici o bază legală pentru a respinge candidaturile unor partide neparlamentare. Parlamentul României ar fi trebuit să pună în acord legea electorală cu decizia Curţii Constituţionale. Faptul că nu a făcut-o, probabil şi în lumina dezbaterilor care au avut loc în acest an în jurul acestei teme, este de bun augur… Ar trebui ca lucrurile să fie lăsate şi pe mai departe să funcţioneze în acest mod cu acel articol de lege abrogat în integralitatea lui.


Revenind la alegerile din Hunedoara, aseară târziu, în jurul orei 23.30, am ajuns la Biroul Electoral de Circumscripţie şi am depus cele 4 dosare însoţite de semnăturile necesare, de asemenea în câte 4 exemplare, aşa cum în mod absurd şi nedemocratic a cerul Biroul Electoral Central cu doar 5 zile înainte de data limită de depunere a candidaturilor.


Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în efortul dificil şi îndelungat de strângere a semnăturilor.


Astăzi, 16 noiembrie 2010, voi organiza o conferinţă de presă la Casa de Cultură din Deva, la ora 15.00, în Sala de Protocol de la etajul 1.


Citeste si aici.


Remus Cernea

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.