Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
13.07.2010

Secretarul general al PES: Măsurile de austeritate conduc România într-un punct mort

Orice măsură care ar putea duce la căderea Guvernului, orice cooperare care se poate face în acest sens este necesară, consideră secretarul general al PES, Philip Cordery, într-un interviu acordat AGERPRES.


El s-a referit astfel la o posibilă colaborare dintre social-democraţi şi liberali.


Oficialul PES a subliniat că socialiştii europeni sunt mândri că PSD este membru al lor, situaţia nefiind identică de partea Partidului Popularilor Europeni, cărora, spune el, 'le este puţină jenă' că-i au pe democrat-liberali.


Cordely opinează, totodată, că măsurile de austeritate luate de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc conduc, pentru moment, România într-un punct mort.


Secretarul general al PES a calificat propunerea iniţială a şefului statului referitoare la tăierea veniturilor pensionarilor ca fiind o distrugere a sistemului social.


"Este absolut inacceptabil. Nu puteam avea oameni care să sufere în acest mod în urma crizei. Nu oamenii de pe stradă au speculat, au creat această criză. De ce trebuie ei să plătească astăzi şi de ce trebuie să fie ei cei care suferă, iar cei care au determinat această criză să nu fie afectaţi absolut deloc. Să spui că aceasta este singura cale de ieşire din criză este o greşeală. Suntem de acord că trebuie să consolidezi bugetul şi să ai grijă de problema datoriilor, dar ca să ţii în echilibru bugetul există două opţiuni: să diminuezi cheltuielile, ceea ce face Guvernul astăzi, sau să măreşti veniturile. Noi credem că astăzi, în această nouă economie globalizată, putem mări veniturile prin taxarea capitalului şi a tranzacţiilor. TVA este cea care afectează în mod direct oamenii simpli, dar cei care speculează şi câştigă milioane şi milioane nu sunt impozitaţi cum ar trebui, într-o asemenea situaţie de criză. În toamnă, când vom discuta bugetul, vom adresa o propunere atât la nivelul Parlamentului European, cât şi la nivelul parlamentelor naţionale, de introducerea impozitării tranzacţiilor. Asta ne va ajuta să consolidăm bugetul şi să păstrăm bunăstarea socială", a spus oficialul PES.


Sursa: AGERPRES

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.