Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
06.04.2011

Seminar reginal in cadrul Programului privind Securitatea Mării Negre organizat de SRI si Universitatea Harvard

Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestor de poliţie Ioan Dascălu, a participat ieri, 5 aprilie a.c., la seminarul regional din cadrul Programului privind Securitatea Mării Negre organizat la Bucureşti de Serviciul Român de Informaţii în parteneriat cu Universitatea Harvard.


Cu acest prilej, secretarul de stat în M.A.I. a prezentat recentele evoluţii înregistrate în cadrul colaborării cu statele riverane Mării Negre, subliniind faptul că securitatea acestei zone poate fi asigurată doar printr-o abordare pe mai multe planuri, şi anume local, bilateral, regional şi european. În acest context a fost dezbătută activitatea Grupului de Lucru privind combaterea criminalităţii, în special a formelor ei organizate, constituit în cadrul Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN). România deţine  începând cu anul 2003, prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, preşedinţia acestui grup.


De asemenea, şeful D.O.S.P. a făcut referire la activităţile Poliţiei de Frontieră Române în cadrul FRONTEX, la colaborarea privind asigurarea securizării frontierei externe a Uniunii Europene cu partenerii bulgari, precum şi la perspectiva M.A.I. referitoare la dezvoltarea securităţii la Marea Neagră, prin prisma ameninţărilor şi riscurilor actuale.


Programul privind Securitatea Mării Negre se desfăşoară anual şi se adresează demnitarilor şi militarilor cu rang înalt din statele din Regiunea Extinsă a Mării Negre.


Principalul obiectiv al programului este de a asigura cadrul pentru promovarea dialogului, conştientizarea provocărilor actualului mediu de securitate şi a factorilor cheie care contribuie la asigurarea securităţii regionale şi internaţionale.


Seminarul organizat anul acesta în România şi-a propus o abordare extinsă asupra securităţii regionale, reunind reprezentanţi ai României, Armeniei, Republicii Azerbaidjan, Georgiei, Republicii Moldova, Sloveniei, Ucrainei, Turciei precum şi ai sectorului privat, mediului academic şi O.N.G.-urilor.


O.M.

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.