Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
06.01.2012

Stolnici: In materie de droguri si trafic de persoane, Romania nu poate asigura inca siguranta granitei Spatiului Schengen

CIADO Romania atrage atentia ca in pofida asigurarilor date de autoritatile romane ca problema magazinelor de vise ce comercializeaza “etnobotanice” a fost rezolvata prin efectul Legii nr. 194/07.11.2011 privind combaterea operatiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea sunt in continuare prezente si fac victime, multi tineri devenind nu doar dependenti, ci suferind pierderi de memorie pe termen mediu si lung.


“Pentru al 4-lea an consecutiv statul roman nu a alocat fonduri pentru campaniile de prevenire a traficului si consumului de droguri, nu a ridicat la rangul detinut anterior Agentia Nationala Antidrog, autoritatea ce se ocupa de acest segment, care este doar o simpla directie in Ministerul Administratiei si Internelor, fara fonduri, fara personal suficient, cu un patrimoniu de functionare ramas la IGPR ca urmare reorganizarii din 2009. Romania are cea mai mare crestere a prevalentei la consumul de droguri din Uniunea Europeana in ultimii 4 ani, de la 1,7 % la 4,9 % ceea ce este alarmant, dar nici o autoritate nu face nimic. Fie este o crasa incompetenta, fie o “indiferenta” asupra fenomenului”, se arata intr-un comunicat al presedintelui CIADO, acad. C-tin Balaceanu Stolonici.


Balaceanu Stolnici mai apreciza ca principala activitate a autoritatilor romane in ultimii ani in materie de antidrog a fost limitarea rolului societatii civile si nu consolidarea rolului acesteia in prevenirea consumului de droguri, “fapt ce a costat cel putin o amanare a Romaniei la accederea in spatiul Schengen”.


“CIADO Romania solicita Guvernului Romaniei sa trateze cu maxima atentie problematica sa ia masuri urgente de finantare corespunzatoare a Agentiei Nationale Antidrog, sa aplice normativele europene in consolidarea rolului societatii civile. CIADO apreciaza ca in materie de droguri si trafic de persoane Romania nu poate asigura inca siguranta granitei Spatiului Schengen”, se arata in incheierea documentului citat. (Foto: evz.ro)


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.