Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
23.12.2010

Stolnici: Romania nu are alocate nici in anul 2011 fonduri pentru campaniile de prevenire si combatere a consumului de droguri

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) atrage atentia ca Executivul si-a asumat lupta împotriva traficului si consumului ilicit de droguri ca o prioritate, dar nu cheltuieste bani pentru programele antidrog.


"Din pacate acest lucru in ultimii 3 ani este doar declarativ. Una dintre probleme actuale ale societatii romanesti o constituie cresterea cererii de droguri în randul populatiei generale si, îndeosebi, în rândul tinerilor. Proliferarea fenomenului consumului de droguri în Capitala si în marile orase a surprins opinia publica prin amploarea si gravitatea sa. Desi documentele europene prevad modalitati de actiune locale, regionale si nationale, autoritatile romane nu reusesc de 2 ani sa aiba o strategie concreta ce sa duca la reducerea cererii si ofertei de droguri in special psihoactive si halucinogene (etnobotanice), ce au devenit o problema nationala", se arata intr-un comunicat remis redactiei noastre de catre academicianul C-tin Balaceanu Stolnici, presedintele CIADO.


"Romania intra in al 3 lea an de cand principala institutie de prevenire si combatere, Agentia Nationala Antidrog, se afla intr-o deriva totala, facand in acest fel imposibil de aplicat Strategie UE pe Droguri (2005-2012) si implicit cresterea consumului. Politicile comerciantilor si producatorilor de substante „etnobotanice” s-au diversificat de la an la an, facand ca acest comert sa atinga sume de ordinul sutelor de milioane de euro. Din pacate Romania nici in anul 2011 nu are alocate fonduri pentru campaniile de prevenire si combatere a consumului de droguri, programe si proiecte alternative la consumul de droguri, tutun, alcool. Statele membre ale UE fiind constiente ca in perioada de criza tinerii sunt atrasi in numar tot mai mare spre consum, au ridicat finantarile cu procente cuprinse intre 10 – 30 % pentru prevenirea si combaterea consumului de droguri in special", mai precizeaza Stolnici.


CIADO Romania afirma ca priveste cu ingrijorare indiferenta autoritatilor romane, sacrificarea unei generatii precum si faptul ca fenomenul etnobotanice se va diversifica si mai mult asteptandu-ne la noi substante si modalitati de comercializare a acestora.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.