Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Tabără: Un obiectiv precum Canalul Siret-Bărgan este mai important pentru România decât o autostradă
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
22.07.2011

Tabără: Un obiectiv precum Canalul Siret-Bărgan este mai important pentru România decât o autostradă

Canalul Siret-Bărgan este mai important pentru România decât o autostradă, pentru că oferă durabilitate producţiei agricole, a afirmat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, într-o conferinţă pe teme de agricultură.


“Un astfel de obiectiv este mai important decât o autostradă deoarece îmi dă durabilitate într-un sector vital pentru România, acela al producţiei agricole, şi nu într-unul care îmi dă 10 tone la hectar pe un an şi două tone în anul următor, ci îmi asigură opt tone la hectar în fiecare an, indiferent decât de senin este cerul. Formidabilul canal Siret-Bărăgan este doar o secvenţă din ceea ce va trebui să facă România în următorii 100 de ani, nu spun 10 pentru că nu este fezabil”, a precizat şeful MADR, citat de financiarul.ro.


Tabara mai spune că este foarte important să ai apă la un nivel între 20 şi 200 de metri cubi pe secundă, într-o zonă puternic agricolă a ţării, care este partea de est a Bărăganului.


“Deşi este un obiectiv început înainte de 1989, cred că trebuie considerat obiectivul numărul unu în prezent pentru că oferă durabilitatea producţiei agricole şi se poate face ori în parteneriat public-privat, ori pe surse bugetare”, mai adauga ministrul.


Potrivit specialistilor MADR, functionarea Canalului Siret-Bărăgan ar permite irigarea a 500.000 de hectare din Câmpia Română şi obţinerea unor economii de 40-60% in situatia in care transportul apei în sistemele de irigaţii se va face preponderent gravitaţional şi mai puţin prin pompare.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.