Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
27.02.2011

Tudor Ciuhodaru: Ministrul Cseke si-a declinat mereu raspunderea pentru orice incident nefericit petrecut in sistemul sanitar

Tudor Ciuhodaru, doctor si deputat, considera ca actuala politica a ministerului sanatatii impinge medicina de familie dincolo de ,,ultima frontiera” a subzistentei. Deputatul cere ca medicina de familie sa fie considerata drept prioritate nationala in conditiile in care in Romania 100 de localitati sunt fara medic. Ciuhodaru cere depolitizarea deciziei medicale si solicita ministerului un dialog real cu decidentii pentru rezolvarea situatiei actuale ce duce doar la disparitia medicinei primare. Doctorul Ciuhodaru va sustine in parlament doleantele colegilor sai privind dezvoltarea medicinei de familie.


,,In toate statele civilizate medicina primara este privita ca un domeniu de maxima importanta. Programele de vaccinare, campaniile de preventie si medicina generala au beneficiat de o atentie sporita tocmai in ideea de a scadea incidenta unor maladii, numarul consulturilor de specialitate si al internarilor. Rezultatul evident il constituie imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si reducerea cheltuielilor sistemului. Desigur, ministrul Cseke tine sa ne reaminteasca ca nu ne gasim intr-un stat civilizat ,ci intr-o Romanie in care se prefera politicile sanitare din Africa Centrala a anilor ’50 celor ce se regasesc in majoritatea statelor europene in anul de gratie 2011”, declara Tudor Ciuhodaru.


Deputatul il acuza pe minisitrul Sanatatii de faptul ca isi declina raspunderea pentru toate incidentele nefericite petrecute in timpul mandatului sau.


“De-a lungul nefastului sau mandat principala grija a domnului Cseke a fost sa-si decline raspunderea pentru absolut orice incident nefericit petrecut in sistemul sanitar. Incendiul de la maternitatea Giulesti nu a miscat nici un muschi pe figura inteleapta a ministrului. Lipsa, anul trecut, a unor vaccinuri esentiale din programul national (DTP, poliomielita, BCG) desigur nu i se poate imputa. Plecarile masive de personal din sistem si depopularea spitalelor? Pai le-a dat voie Carmaciul. Absenta tratamentului pentru bolnavii de SIDA? O bagatela. Secretarii si subsecretarii sai de stat  par sa fie la fel de putin responsabili de toate acestea, servindu-si cu credinta seniorul pana astazi. La fel si presedintele CNAS. Singurul lucru pentru care domnul Cseke a binevoit sa isi asume raspunderea a fost descentralizarea sistemului, inceputa de altfel sub mandatul lui Eugen Nicolaescu si continuata sub mandatul lui Ionut Bazac. Totusi vinovati au fost gasiti. Cu celeritate. Si cu la fel de multa celeritate executati de echipele operative ale ministrului. Ocazional cate un manager, care a facut o alegere politica gresita. Dar in general au fost medicii, oile negre ale sistemului. Iar printre acestia un loc aparte in inima domnului Cseke il ocupa medicii de familie”, mai arata Ciuhodaru, adaugand: “Daca ministrul Cseke ar binevoi sa comunice macar in ultimul ceas cu un medic adevarat si nu doar cu secretarii si subsecretarii sai de stat ar afla ca medicina se face mai ales cu stetoscopul si nu cu elicopterul.”


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.