Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
12.10.2010

Tudor Ciuhodaru propune intoducerea scrutinului uninominal majoritar pentru creşterea responsabilităţii clasei politice

Tudor Ciuhodaru, deputat de Iaşi, va depune la Camera Deputaţilor o propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.


Propunerea vizează intoducerea scrutinului uninominal majoritar pentru creşterea responsabilităţii clasei politice faţă de electorat. Conform propunerii legislative, câştigător va fi desemnat cel ce va obţine cel mai mare număr de voturi într-o singură etapă în colegiu. Deputatul afirmă că sistemul de redistribuire aplicat la alegerile parlamentare din 2008 nu mai poate reprezenta interesele electoratului prin faptul ca s-au obţinut mandate de parlamentar cu un număr mic de voturi de către cei situaţi pe locuri necâştigătoare. Deputatul susţine că alegerea uninominală într-o singură etapă va duce la progresul democraţiei şi reprezintă primul pas pentru însănătoşirea clasei politice româneşti.


'De prea multe ori politicienii se ascund în spatele politicilor de partid. De prea multe ori cetăţenii au fost înşelaţi de vorbele goale din care nu au rămas decât promisiuni neonorate. Votul uninominal într-o singură etapă dă posibilitatea opţiunii directe pentru o anume persoană şi tot ceea ce reprezintă ea - personalitate, capacităţi, doctrina politică aleasă, programul propus. Când vom putea vota direct un candidat va creşte interesul pentru procesul electoral. Totodată, va creşte tranparenţa acestuia, precum şi reprezentativitatea celor aleşi. Legitmitatea duce la creşterea rolului parlamentarului în stabilirea deciziilor ce privesc comunitatea care l-a ales. E momentul 'schimbării la faţă' a clasei politice şi atunci când votul va fi mai 'puternic decât glonţul' partidele vor cerne cu mai multă chibzuinţă propunerile electorale. După un vot direct şi răpunderea ulterioara va fi directă !', a precizat Tudor Ciuhodaru.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.