Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
11.06.2010

Vasile Sebastian Dâncu: “Patrie de unică folosinţă”

Sociologul Vasile Sebastian Dâncu ofera cititorilor sai un nou volum, “Patrie de unică folosinţă”, aparut la Editura Rao. Volumul, care continua proiectul inceput cu “Tara telespectatorilor fericiti” si continuat cu “Politica inutila”, cuprinde o suita de eseuri de sociologie critica scrise in perioada 2007-2009.


Volumul a fost lansat joi, 10 iunie, în cadrul BookFest 2010, cu participarea profesorului Liviu Maior, a presedintelui PSD Victor Ponta, a jurnalistului Cristian Tabara, a unui important public.


Patrie de unică folosinţă” este o carte care vorbeste despre lipsa de proiect a poporului roman si despre necesitatea acestuia, despre speranta si deziluzie in politica, despre dictatura emotiilor, despre neincrederea funciara a romanilor in ceilalti romani, despre mitul sperantei in tinerii politicieni si prabusirea acestuia, despre iubirea de tara atunci cand nu mergi pe strada si nu te uiti la televizor (citat din Paler), despre necesitatea de a scrie, asumata ca pe o obligatie de constiinta fata de tara.


O bună periodă de timp am crezut că ideile mele se vor întâlni cu cele ale altor oameni şi, încet, vom putea constitui o echipă pentru schimbare, un colegiu invizibil care va creşte pe zi ce trece şi va reuşi să facă ceva. Dacă nu va putea să răstoarne munții inerției, măcar va ajuta ca lucruri mici să se întâmple, pornind de la o idee modelată pe hârtie. Pentru că scrisul este ca un fel de piatră, care nu zboară în vânt, ca vorba, el rămâne undeva în Univers”, scrie autorul pe coperta 4 a volumului lansat ieri.


Vasile Dancu a vorbit publicului si despre oscilatiile sale intre a scrie in continuare si a se dedica exclusiv cercetarii sociologice, dar i-a asigurat pe cititorii sai ca mai are pregatit materialul pentru inca un volum.


Titlul cartii este preluat dintr-un discurs pe care l-am rostit in Parlament si am dorit sa revin asupra sa ca urmare a mesajului pe care il contine”, a declarat autorul pentru Optimal Media.


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.