Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
06.07.2010

Viorel Nemes: "Practic, digul de la Galati este gata, dar suntem pregatiti pentru orice eventualitate" (exclusivitate Optimal Media)


 


Interviu cu general maior Liviu -Viorel Nemes, Prim adjunct al inspectorului general – IGSU


-Domnule Nemes, care este stadiul realizarii digului de la Galati?


Practic, in acesta dimineata lucrarile sunt finalizate, in acest moment intervenind cu masuri suplimentare pentru a se elimina orice risc. Avem in vedere un alt aliniament cu hidrobaraje in anumite puncte. De asemenea, in locurile unde apar infiltratii am adus mai multe motopompe care actioneaza. Vreau sa va spun ca lucram in regim de 12 ore de activitate, cu repaus 12 ore, dar uneori oamenii nostrii stau si cate 14 ore.


-Cu ce forte ati actionat in toata acesta perioada?


Cu 1600 de oameni ziua si 7-800, noaptea. Dintre acestia, 1000 de oameni sunt de la IGSU (600 numai de la Galati), 300 de la armata, 400 de la Jandarmerie, 100 de la Apaterma. Vreau sa va spun ca a fost si este un efort deosebit din partea tuturor celor care sunt implicati in aceste operatiuni cu un grad mare de responsabilitate. Tuturor vreau sa le multumesc pentru daruirea si profesionalismul lor.


-Vrem sa credem ca digul va rezista, iar pericolul va trece. Sunteti pregatiti pentru a interveni in cazul in care forta apelor va invinge digul?


Suntem pregatiti pentru acesta varianta in care va trebui sa evacuam populatia. In acest sens, avem pregatite 35 de barci de asalt, atat cu motor Yamaha, cat si cu vasle. Ne manifestam speranta ca nu va fi nevoie sa apelam la ele.


-Au ajuns la dumneavostra utilajele pe care unele state europene l-au acordat Romaniei?


Chiar astazi vor ajunge la noi 10 motopompe de la asustrieci, cu o capacitate de 70 mc/h. La randul lor, belgienii ne-au trimis 8 motopompe de 90 mc/h, 2 de 60 mc/h si o unitate de purificare de 4000 l/h. La toate acestea se adauga si cele 20 de motopompe aflate in rezerva noastra.


-Mai aveti timp sa si dormiti?


Ajung acasa la 1.30 si pana la 3 noaptea imi fac planurile pentru a doua zi. La ora 6 sunt din nou in picioare pentru a o lua de la capat. De altfel, sotia a plecat cu nepotica mea la Monteoru, "uitand" ca din ziua de 14 iulie aveam bilete pe Litoral. Vreau sa va spun ca sunt "fericit" intrucat am ajuns cu concediul restant la anul 2007.


-Sperante?


Am speranta ca factorii de decizie nu isi vor aduce aminte de noi numai in perioadele de risc, pentru ca in rest sa spuna "lasa-i ca se descurca si asa!".


-Va multumesc si va doresc susces.


Si eu va multumesc si transmit salutari cititorilor Optimal Media. (Marti, ora 9,10)


Interviu realizat de Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.