Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
12.12.2010

57 miliardari americani gata să renunţe la jumătate din avere

Din iniţiativa lui Warren Buffett şi a lui Bill Gates, 57 miliardari americani, între care şi patronul reţelei Facebook, Mark Zuckerberg, au promis să-şi doneze jumătate din averea lor pentru opere de caritate.


Totul a pornit de la un banal dineu între miliardari, organizat în urmă cu mai bine de un an. Warren Buffett şi Bill Gates, cei mai bogaţi doi americani au lansat ideea unei mişscări care să reunească personalităţile cele mai avute din Statele Unite care se angajează să doneze cel puţin jumătate din averea lor pentru cauze de binefacere. Denumită „promisiunea de donaţie (The Giving Pledge)”, mişcarea a căpătat o formă concretă în vara trecută.


Potrivit revistei Forbes, Statele Unite numără în prezent peste 400 miliardari. Patruzeci de familii au aderat rapid la proiectul lui Gates şi Buffett între care Michael Bloomberg, primarul New York-ului şi conducătorul grupului financiar Bloomberg LP, baronul Hilton, urmaşul imperiului hotelier, cofondatorul Oracolului Larry Ellison şi David Rockefeller, urmaşul regelui petrolului John D. Rockefeller.


Mişcarea a crescut ca bulgărele de zăpadă. Şaptesprezece noi miliardari s-au alăturat acesteia, între care cofondatorul AOL, Steve Case, preşedintele director general al lui Facebook Mark Zuckerberg, financiarul Carl Icahn, precum şi Michael Milken, fostul cadru de conducere de pe Wall Street care a fost închis pentru încălcarea legislaţiei privind valorile.


Warren Buffett şi Bill Gates nu au de gând să se oprească aici. Ei s-au deplasat în China în luna septembrie pentru a promova filantropia, fără a face prea mulţi emuli între noii bogătaşi ai fostului imperiu. Cei doi americani au de gând anul viitor să-şi apere cauza şi în India.


O idee care ar fi bună şi pentru miliardarii români, mai ales că mulţi dintre îmbogăţiţii noştri nu au făcut prea mari eforturi pentru a ajunge într-o astfel de poziţie.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.