Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
12.12.2010

57 miliardari americani gata să renunţe la jumătate din avere

Din iniţiativa lui Warren Buffett şi a lui Bill Gates, 57 miliardari americani, între care şi patronul reţelei Facebook, Mark Zuckerberg, au promis să-şi doneze jumătate din averea lor pentru opere de caritate.


Totul a pornit de la un banal dineu între miliardari, organizat în urmă cu mai bine de un an. Warren Buffett şi Bill Gates, cei mai bogaţi doi americani au lansat ideea unei mişscări care să reunească personalităţile cele mai avute din Statele Unite care se angajează să doneze cel puţin jumătate din averea lor pentru cauze de binefacere. Denumită „promisiunea de donaţie (The Giving Pledge)”, mişcarea a căpătat o formă concretă în vara trecută.


Potrivit revistei Forbes, Statele Unite numără în prezent peste 400 miliardari. Patruzeci de familii au aderat rapid la proiectul lui Gates şi Buffett între care Michael Bloomberg, primarul New York-ului şi conducătorul grupului financiar Bloomberg LP, baronul Hilton, urmaşul imperiului hotelier, cofondatorul Oracolului Larry Ellison şi David Rockefeller, urmaşul regelui petrolului John D. Rockefeller.


Mişcarea a crescut ca bulgărele de zăpadă. Şaptesprezece noi miliardari s-au alăturat acesteia, între care cofondatorul AOL, Steve Case, preşedintele director general al lui Facebook Mark Zuckerberg, financiarul Carl Icahn, precum şi Michael Milken, fostul cadru de conducere de pe Wall Street care a fost închis pentru încălcarea legislaţiei privind valorile.


Warren Buffett şi Bill Gates nu au de gând să se oprească aici. Ei s-au deplasat în China în luna septembrie pentru a promova filantropia, fără a face prea mulţi emuli între noii bogătaşi ai fostului imperiu. Cei doi americani au de gând anul viitor să-şi apere cauza şi în India.


O idee care ar fi bună şi pentru miliardarii români, mai ales că mulţi dintre îmbogăţiţii noştri nu au făcut prea mari eforturi pentru a ajunge într-o astfel de poziţie.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.