Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
28.12.2015

AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG A LANSAT RAPORTUL NAŢIONAL PRIVIND SITUAŢIA DROGURILOR ÎN ROMÂNIA 2015

Anual, Agenţia Naţională Antidrog elaborează Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în România, document de referinţă pentru specialiştii şi practicienii în domeniul drogurilor, pentru decidenţi şi pentru orice persoană interesată de ultimele tendinţe înregistrate în evoluţia acestui fenomen.
În acest an, Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în România se prezintă sub o nouă structură, racordată la recentele cerinţe europene în domeniu, care conturează o imagine completă şi complexă asupra fenomenului drogurilor în România. Totodată, lucrarea prezintă eforturile depuse de instituţiile guvernamentale cu atribuţii în domeniu, dar şi de organizaţiile neguvernamentale implicate în lupta antidrog, precum şi progresele înregistrate de România în combaterea acestui flagel.
Structurat pe 10 capitole, raportul cuprinde cele mai recente date şi informaţii legate de consumul şi traficul de droguri în România, fiind evidenţiate tendinţele de evoluţie înregistrate de ţara noastră, atât pe linia reducerii cererii de droguri, cât şi pe cea a ofertei de droguri, precum şi intervenţiile şi măsurile adoptate de instituţiile publice faţă de problematica drogurilor.
Sunt avute în vedere o serie de aspecte deosebit de relevante, pentru a reda activităţile desfăşurate în plan legislativ (adoptarea de acte normative specifice domeniului de prevenire şi combatere a consumului şi traficului de droguri, iniţierea de acte normative noi sau de modificări ale celor existente, aplicarea unor reglementări juridice), precum şi pe cele derulate în planul prevenirii consumului de droguri (prevenire în şcoală, prevenire în familie, prevenire în comunitate). În acelaşi timp, sunt prezentate cele mai bune practici în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri.
Lucrarea conţine numeroase analize statistice asupra indicatorilor epidemiologici cheie, precum şi asupra altor indicatori recomandaţi la nivel european pentru evaluarea cererii de droguri, după cum urmează: prevalenţa consumului de droguri în populaţia generală, admiterea la tratament ca urmare a consumului de droguri, boli infecţioase asociate consumului de droguri, urgenţe medicale datorate consumului de droguri, decese asociate consumului de droguri şi consumul problematic de droguri.
Totodată, în raport se regăsesc ample analize statistice asupra indicatorilor utilizaţi la nivel european pentru evaluarea ofertei de droguri: disponibilitatea drogurilor şi oferta de droguri pe piaţa ilicită, preţul şi puritatea drogurilor, criminalitatea asociată drogurilor, numărul şi volumul capturilor de droguri.
Toate acestea contribuie la o valoare informaţională deosebită a lucrării, determinând utilitatea indiscutabilă a Raportului Naţional privind situaţia drogurilor în România, care devine astfel un reper pentru politicile e antidrog promovate de Guvernul României, prin Agenţia Naţională Antidrog - coordonatorul naţional al luptei antidrog, şi implementate de instituţiile guvernamentale cu atribuţii în domeniu.
Informaţii complete privind situaţia drogurilor în România 2015 se regăsesc pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale Antidrog, accesând următorul link: http://www.ana.gov.ro/rapoarte_nationale.
captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: jlH3JOPm

Hey, that post leaves me feeling foisloh. Kudos to you! http://ueryaq.com [url=http://hnkpkhrc.com]hnkpkhrc[/url] [link=http://koemwh.com]koemwh[/link]

Publicat de: CuQ2ijrCq3

Hats off to wheeovr wrote this up and posted it.

Publicat de: 4or8NhiFz

Boy that rellay helps me the heck out. http://eeppyiz.com [url=http://pduzfqmi.com]pduzfqmi[/url] [link=http://qbogsgysmf.com]qbogsgysmf[/link]

Publicat de: SMiFlYWXZPo

You've really imseprsed me with that answer!

Publicat de: y0zdvvnAE4

There is a critical shortage of inmtofarive articles like this.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.