Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
16.09.2011

ANA/ Reuniune cu partenerii sociali privind Planul de actiune antidrog 2010 – 2012Agenţia Naţională Antidrog (ANA), instituţia publică cu rol de coordonator naţional al politicilor naţionale în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, a organizat ieri, 15 septembrie a.c., o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai tuturor organismelor angrenate în lupta antidrog, în scopul evaluării obiectivelor şi activităţilor prevăzute în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2010 – 2012.


Pentru eficientizarea comunicării interinstituţionale şi pentru ducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor cuprinse în Planul de acţiune, au dat curs invitaţiei ANA specialişti din cadrul instituţiilor publice si din zona organizaţiilor neguvernamentale implicate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri.


Cu această ocazie, au fost dezbătute şi analizate punctual principalele linii de acţiune ale politicilor publice naţionale antidrog: reducerea cererii de droguri, reducerea ofertei de droguri, monitorizarea fenomenului, precum şi cooperarea internaţională în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri.


Unul dintre scopurile acestei întâlniri a fost evidenţierea tuturor aspectelor, pozitive sau negative, cu care se confruntă fiecare structură cu atribuţii în domeniu în contracararea fenomenului drogurilor şi de a găsi, împreună, o soluţie optimă, unitară şi adecvată realităţilor actuale româneşti pentru realizarea cu succes a tuturor activităţilor şi obiectivelor incluse în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog 2010 -2012.


De asemenea, participanţii au avut prilejul să îşi exprime sugestiile, propunerile de colaborare interinstituţională pentru a se ajunge la rezultate semnificative în acest domeniu sensibil al drogurilor.


De altfel, viitoarea Strategie Naţională Antidrog va pune accentul pe responsabilitatea instituţională şi va avea în vedere implicarea proactivă a tuturor instituţiilor cu atribuţii pe această linie. Totodată, a fost reliefat rolul societăţii civile, ca fiind determinant în elaborarea documentelor programatice ale politicilor publice antidrog.


“Considerăm că reuniunea a avut un impact pozitiv în rândul partenerilor noştri, fiind apreciată deschiderea agenţiei pentru colaborarea cu aceştia în implementarea acţiunilor împotriva drogurilor”, a declarat chestorul Sorin Oprea, directorul ANA, pentru Optimal Media.


La reuniune a participat si acad. C-tin Balaceanu Stolnici, presedintele CIADO. Din partea conducerii MAI a fost prezent chestor principal de poliţie Lucian Florin Guran - împuternicit adjunct al  şefului Departamentului Ordine si Siguranţă Publică. (Foto: Sorin Oprea)


P. Craciun   


 


 


captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.