Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Bonuri false ale trezoreriei americane in valoare de 6 000 miliarde de dolari confiscate in Elvetia
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
19.02.2012

Bonuri false ale trezoreriei americane in valoare de 6 000 miliarde de dolari confiscate in Elvetia

După cum titrează cotidienele Le Monde şi America Oggi, justiţia italiană a anunţat vineri 17 februarie că, în cadrul unei anchete desfăşurată împotriva unei reţele criminale, a confiscat  bonuri false ale trezoreriei americane  în valoare de aproximativ 6000 miliarde de dolari şi a arestat un număr de opt persoane. Aceste titluri de valoare erau ascunse în trei case de bani, care au fost expediate la 31 decembrie 2006 din Hong Kong, cu o cursă aeriană tailandeză, de la sediul firmei Fintec Real Estate S.A., la un alt sediu al aceleiaşi firme din Zurich/Elveţia., fiind depozitate la 5 ianuarie 2007, la firma ZF Security din acest oraş.


Potrivit anchetatorilor, reţeaua criminală intenţiona să plaseze aceste titluri în ţări emergente sau la instituţii bancare, în schimbul banilor.


Operaţiunea,  lansată de către Direcţia districtuală antimafia din oraşul italian Potenza, este cea mai mare pentru acest tip de anchetă, după cum a declarat procurorul Giovanni Colangelo şi a avut la origine o investigaţie asupra clanurilor mafiote care acţionează în zonă.  Ancheta a permis identificarea unei reţele internaţionale, cu persoane implicate în numeroase ţări, care a încercat să plaseze titlurile pe piaţă până în luna ianuarie. Anchetatorii apreciază că mai există şi alte bonuri false de acest tip care ar putea fi ascunse de către răufăcători.


“Operaţiunile de contrafacere a titlurilor respectiv, de deplasare a caselor de bani din Hong Kong în Elveţia, călătoriile efectuate în lumea întreagă de membrii reţelei costă enorm şi credem că beneficiarii lor sunt de rang înalt” a mai declarat procurorul. Magistraţii din Potenza au salutat “colaborarea” autorităţilor elveţiene care au permis carabinierilor italieni să efectueze această confiscare.


Experţi ai Băncii centrale americane şi ai ambasadei americane la Roma au examinat titlurile respective şi au confirmat că sunt false, chiar dacă o mare parte dintre ele sunt contrafaceri de o calitate excelentă, după cum afirmă magistraţii.


Cele trei case de bani conţineau obligaţiuni emise după cât se pare în 1934, dar şi câte un exemplar contrafăcut al tratatului de la Versailles, care ar fi putut acredita, în rândul criminalilor, ideea că această comoară ar fi fost acumulată în cadrul schimburilor financiare efectuate între puterile învingătoare din Primul Război Mondial. 


Operaţiunea respectivă, chiar dacă este cea mai importantă realizată vreodată, nu este prima în Italia. În septembrie 2009, autorităţile italiene au mai confiscat deja bonuri false ale trezoreriei americane pentru ovaloare de 116 miliarde de dolari, datate tot 1934, descoperite într-un colet la Aeroportul Malpensa din Milano, ocazie cu care au fost arestaţi doi filipinezi. În luna iunie acelaşi an, poliţia financiară italiană a arestat, la graniţa dintre Italia şi Elveţia, doi japonezi care ascunseseră în fundul dublu al unei valize false obligaţiuni americane în valoare totală de 134 miliarde de dolari. După cum afirmă  însă cotidianul America Oggi, enorma cantitate de bonuri de trezorerie, descoperite în acest caz, reprezintă practic dublul valorii datoriei publice italiene ! (Foto : America Oggi)


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.