Optimal Media
Pianista Elisabeth Leonskaja revine la Filarmonica"George Enescu"  |   Amprente populare – expoziție de artă la Biblioteca Națională  |   Audiție în vederea selecționării participanților la Gala HOP 2018  |   Concursul Național de Filme pentru Copii Micile Vedete a ajuns la a treia ediție  |   Astăzi a început Tabăra de creație literară pentru elevi Tinere condeie  |  
  Actualitate
18.07.2011

Câți copii abandonați sunt în România? Pentru prima dată vom afla numărul lor real

Hope and Homes for Children România (HHC România) în parteneriat cu instituțiile statului a început primul audit național transparent al serviciilor sociale. Rezultatele studiului vor arăta care este situația reală a sistemului de protecție a copilului din România. Pentru prima dată în evaluarea sistemului serviciilor sociale vor fi implicați și copiii.


În cadrul auditului, va fi evaluată fiecare Direcție de Asistență Socială din consiliile județene (fiecare DGASPC) și fiecare instituție de tip vechi din sistemul de protecție a copilului. Colectarea datelor se va face pe baza a trei chestionare complexe și se va desfășura în perioada iulie – septembrie 2011. La finalul lunii octombrie vor fi publicate concluziile și raportul final. Cele trei chestionare au ca temă: analiza instituțiilor de tip vechi, capacitatea instituțională de ansamblu și eficiența financiară a sitemului.


Beneficiarii și organismele implicate în acest audit sunt: copiii din sistemul de protecție a copilului din România, Fundația Hope and Homes for Children România, ARK (Absolute Return for Kids) și Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.


“Rezultatele evaluării vor arăta pentru prima dată transparent care este situația reală a sistemului de protecție: câți copii sunt în sistem, care este nivelul de pregătire al angajaților, care este calitatea serviciilor oferite copiilor aflați în protecția statului, care este eficiența financiară a sistemului, cât de funcțională este structura Direcțiilor de Protecție a Copiilor, care sunt politicile de protecție a copilului la nivelul managementului, cât timp petrec pe teren asistenții sociali, cât de relevante sunt dosarele întocmite pentru asistență socială” declară Ștefan Dărăbuș, directorul național al HHC România.


Pentru prima dată, în evaluarea sistemului serviciilor sociale vor fi implicați și copiii.


Noutatea studiului, pe lângă transparența procesului de auditare, este acela că și copiii instituționalizați sunt implicați direct. Li se cere părerea despre sistemul actual, precum și sugestii pentru un sistem de protecție pe care ei l-ar dori. În plus, participanții la audit -manageri din serviciile sociale - vor veni cu ideile și sugestiile lor pentru un sistem social mai bun, iar aceste propuneri vor forma o componentă aparte a auditului social național. Acest demers se vrea o contribuție constructivă la îmbunătățirea serviciilor sociale aflate în slujba copiilor abandonați din țara noastră.


Pe baza rezultatelor Auditului, HHC România, ARK și Ministerul Muncii vor elabora un Plan Național Strategic pentru închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România în următorii ani și o politică publică de prevenire a abandonului.


Puteți urmări aici un interviu video pentru a afla mai multe informații despre starea actuală a serviciilor sociale românești, despre auditul început săptămâna aceasta și despre impactul pe care se preconizează ca acesta îl va avea asupra copiilor ce riscă să intre în grija statului.


Fundaţia HHC România este principala organizaţie nonguvernamentală, recunoscută la nivel internaţional, care luptă alături de instituţiile statului pentru reformarea sistemului de protecţie socială a copilului, prin programe naționale de prevenție a abandonului, prin transformarea legislaţiei din România şi a infrastructurii de servicii, prin reintegrarea copiilor în familiile lor naturale, printr-un amplu program de cursuri de formare a personalului din sistem.


Misiunea HHC România este eradicarea tuturor instituțiilor de tip vechi din domeniul protecției copilului din România până în 2020.


De 12 ani, HHC România închide instituţii tip mamut din sistemul de protecţie a copilului din România şi oferă fiecărui copil o viaţă de familie. Anul acesta, HHC România împlinește mai mult decât 12 ani de reformă a sistemului de protecție a copilului din România; împlinește, 47 de instituţii de tip vechi închise, 4.873 de copii salvaţi de la instituţionalizare, 5.825 de copii rămaşi în familie datorită programelor de prevenţie. Și numărul lor crește chiar în acest moment.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.