Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Cetăţenii Republicii Moldova au cele mai mici venituri din Europa
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
20.04.2010

Cetăţenii Republicii Moldova au cele mai mici venituri din Europa


În timp ce în Moldova preţurile mărfurilor sunt cele mai mari din Europa, veniturile sunt cele mai mici. Un clasament realizat de portalul capital.ro arată că moldovenii au salarii mai mici şi faţă de vecinii lor din Ucraina, arata site-ul publika.md.


Printre vecinii Moldovei, cele mai mari salarii le găsim în România. Aici, salariul minim este de trei ori mai mare decât cel din Moldova. Mai bine decât moldovenii o duc şi bieloruşii, care au un salariu minim cu 10 euro mai mare decât cel din Moldova. Ucrainenii au un salariu minim de 52 de euro.


În timp ce veniturile din Republica Moldova sunt cele mai mici din Europa, preţurile sunt mai mari decât în ţările vecine. De exemplu, pentru un kilogram de cartofi scoatem din buzunar opt lei. În Ucraina, acesta costă cel mult 6 lei, iar în România - până la 5 lei.


Kilogramul de carne de găină costă la noi 35-40 de lei, iar în Ucraina - 25-30 de lei. În România, carnea de găină costă 30-35 de lei.


Desi in Moldova sunt mari producători de mere, acestea costă la fel ca în Ucraina: 6-8 lei, dar sunt mai scumpe decât în România, unde un kilogram de mere costă 5 lei.


Moldovenii preferă să cumpere şi îmbrăcămintea de peste hotare. Pentru o pereche de blugi, plătim aici în jur de 400 de lei, iar în Ucraina şi România ei costă nu mai mult de 300 de lei. O pereche de pantofi de damă în Moldova costă aproximativ 700 de lei, iar în România 600. (Foto: publika.md)


O.M.


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.