Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
13.12.2010

Ciuhodaru: Astept cu interes aparitia inchisorii datornicilor si munca fortata la autostrazile patriei

Tudor Ciuhodaru, deputat de Iasi, considera ca actualele masuri guvernamentale vor avea consecinte nefaste asupra vietii romanilor ,,de la leagan pana la mormant”. Doctorul-deputat afirma ca noile masuri de ,,protectie sociala” insemna doar restrangerea drepturilor cetatenilor in absenta unor solutii viabile de crestere economica.


,,De la leagan pana la mormant. Aceasta a fost expresia utilizata de cabinetul laburist al lui Clement Atlee pentru a populariza noile masuri de protectie sociala introduse in Marea Britanie dupa cel de-al doilea razboi mondial. Guvernul Boc pare sa fi preluat acest slogan, dar nu in scopul in care a fost folosit initial, ci pentru a descrie categoriile sociale care au obligatii financiare fata de statul roman.


Nou nascuti, pensionari, veterani, aveti grija: nu exista scapare in fata mainii lungi a fiscului! Nimeni nu va scapa de plata contributiilor catre statul roman! Desigur cu exceptia evazionistilor si a celor care muncesc la negru, pe care oricum nu ii deranjeaza nimeni de ani de zile. In fond domnii ministri Ialomitianu si Botis sunt mult prea ocupati sa mimeze lupta cu criza economica pentru a mai avea timp si pentru asa ceva”, afirma Ciuhodaru, intr-un comunicat remis redactiei Optimal Media.


Cunoscutul medic iesean mai declara ca noile masuri pe care guvernul Boc doreste sa le introduca vor permite proaspetilor parinti sa aleaga fie diminuarea cu un an a perioadei de concediu maternal, fie diminuarea drastica a indemnizatiei primite.


Aparent diminuarea este singura masura pe care actualul cabinet este in stare sa o puna in practica, fie ca este vorba despre salarii, indemnizatii sau drepturi cetatenesti.


Privirea vultureasca a premierului nu i-a ocolit nici pe imbuibatii cu pensii peste 740 de lei, care vor fi nevoiti sa plateasca din ianuarie contributii la bugetul CNAS. Nu este foarte clar de ce servicii vor beneficia acesti asigurati, intrucat ministrul Cseke vorbeste doar despre diminuarea bugetului sanatatii cu 38 de procente si despre coplata. Probabil vor fi plimbati cu elicopterele armatei intre cele trei sau patru spitale din tara netransformate in crese sau azile de batrani, conform gandirii luminate a intaiului strateg sanitar al tarii. Dupa ce prin propunerile incluse in proiectul noului cod al muncii premierul pare sa doreasca revenirea la valorile de baza ale poporului roman si reintroducerea iobagiei, astept cu interes aparitia altor doua institutii traditionale: inchisoarea datornicilor si munca fortata la autostrazile patriei, daca tot nu se mai vorbeste de canale. Macar asa domnii si doamnele ministri vor mai avea cate o panglica de taiat. In incheiere doresc sa ii semnalez un fapt extrem de grav domnului prim-ministru: stiati ca in Romania exista un venit pentru care nu se plateste impozit si nici contributii sociale? Da, ati ghicit. Este vorba de alocatia pentru copii. Succes!”, mai adauga Ciuhodaru.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.