Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
25.08.2011

Ciuhodaru: Problemele sistemului medical raman subfinantarea, deficitul de personal, proasta organizare si politizarea excesiva

Doctorul Tudor Ciuhodaru apreciaza proiectul de act normativ guvernamental, ce prevede scaderea la nivel de contraventie a refuzului consultului unui pacient, drept o aberatie legislativa menita a incuraja decimarea populatiei. Deputatul a fost primul care a cerut sanctionarea corespunzatoare a celor care nu-si fac treaba in sistem printr-un proiect legislativ privind malpraxisul. Adevaratele probleme din sistemul medical raman subfinantarea, deficitul de personal, proasta organizare si politizarea excesiva. Pana cand aceste lucruri nu sunt rezolvate aceste acte normative pompieristice sunt facute doar pentru a da iluzia ca ministerul se preocupa de sanatatea romanilor. Deputatul considera ca prima amenda ar trebui data chiar ministerului sanatatii pentru desfiintarea sistemului de urgenta fara a pune nimic in loc.


,, Sunt primul care a cerut luarea de masuri in cazul celor  care refuza efectuarea unui act medical la un pacient in stare critica printr-un proiect legislativ privind malpraxisul. Introducerea acestui act normativ creaza premiza abuzului in serviciu, adica scade gravitatea refuzului acordarii asistentei medicale de la infractiune la contraventie. Este cumva o incurajare a decimarii populatiei Romaniei? Un indemn la: "Lasati-i sa moara ca in cel mai rau caz va amendam!" Pentru a fi completa, aceasta aberatie legislativa, considera doar contraventie moartea unui om. Poti lasa oricand un pacient in stare critica neasistat daca ai intre 2000 si 15000 de lei in buzunar.


Pe de alta parte remarcam dubla masura guvernamentala atunci cand vorbim de deficientele din sistemul sanitar. Mortii sunt vinovati atunci cand lucrul acesta se datoreaza desfiintarii de spitale si blocarii posturilor in sistemul medica iar putinii kamikaze care refuza inca sa plece din aceasta tara sunt amendati pentru organizarea defectuasa a sistemului. Giulest, Codlea, Valcea si Constanta sunt doar cateva dintre cimitirele inaugurate de politicile guvernamentale in domeniul sanatatii. Adevaratii vinovati pentru cele 60000 de morti evitabile anuale din Romania stau comod in scaunele ministeriale. De la ministru pana la subsecretar de stat ni se spune doar ca acei pacienti nu puteau fi salvati si ca trebuiau sa moara”, apreciaza Tudor Ciuhodaru printr-un comunciat remis redactiei noastre.                 


Recentul proiect de ordin ce sanctioneaza cu manie proletara cu amenzi de mii de lei putinii medici ce mai lucreaza inca in doua specialitati extrem de dificile (urgenta si terapia intensiva)  este doar o noua dovada de cinism, crede medicul iesean. “Putini, agresati zilnic, facand si munca portarului si a brancardierului inexistent, prost platiti, suprasolicitati, lucrand in conditii pe care colegii lor europeni nici nu si le pot imagina, acestia sunt pusi sa deconteze incompetenta sistemului.  Nu mai mira pe nimeni ca peste 70 % din medicii de urgenta si terapie intensiva vor sa plece in strainate si ca sunt  sute de spitale care nu pot gasi un medic de urgenta sau de terapie intensiva.


Solutia reala consta in adoptarea de urgenta a pachetului legislativ pe care l-am initiat ce prevede alocarea a minim 5% din PIB pentru sanatate, deblocarea posturilor din sistemul medical, reducerea TVA-ului la medicamente precum si considerarea medicinei de familie drept prioritate nationala.


Astept doar sa vad cum ministerul se va amenda singur cu sume de la  2.000 la 10.000 de lei  pentru ,,neorganizarea primirii urgenţelor în spital prin sistem de camere de gardă de către spitalele locale generale care nu pot organiza în structura lor CPU, din lipsă de resurse umane sau materiale asa cum se prevede in actul normativ pe care l-a initiat ”, mai aminteste Ciuhodaru.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.