Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
23.06.2011

Crin Antonescu: Traian Băsescu vorbeşte despre ţara pe care o conduce ca despre o moşie

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că şeful statului Traian Băsescu vorbeşte despre România ca despre o moşie pe care doreşte să o împartă cu cineva.


"De când şi până unde preşedintele României poate să facă din subiectul serios al reorganizării administrativ - teritoriale obiectul unui troc în interiorul unei găşti zisă coaliţie de guvernare care îl ţine la putere? Unde s-a mai văzut iresponsabilitatea unui şef de stat care să vorbească despre ţara pe care o conduce ca despre o moşie pe care o împarte cu cineva: cu un vecin, cu un asociat, cu un complice?", a declarat Crin Antonescu, făcând referire la afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora le-a spus reprezentanţilor UDMR că maximul pe care îl pot obţine în ceea ce priveşte reorganizarea teritorială este varianta cu opt judeţe mari plus două judeţe separate - Harghita şi Covasna.


Susţinând că Traian Băsescu "refuză să mai recunoască ordinea constituţională din România şi refuză orice principiu democratic", preşedintele PNL a arătat că, potrivit legii, "graniţele teritoriale ale unor comune, municipii şi judeţe nu se pot modifica fără referendum".


În acest context, Crin Antonescu a menţionat că, fără rezultate favorabile în cazul unui referendum, nu se pot modifica graniţele niciunui judeţ şi i-a sugerat şefului statului să schimbe legea. "Faptul că noi am cerut referendum în toate judeţele nu este o joacă, nu este o demonstraţie politică, nu e un concurs în câte judeţe facem sau nu facem referendum. Nu poate veni nimeni, nici la nivel de proiect legislativ, nici la nivel de ordonanţă de vreun fel a Guvernului, cu deplasarea cu un centimetru mai încolo a graniţelor unui judeţ fără să aibă în documentaţie deja rezultatul favorabil al unui referendum. Să schimbe legea, să o abroge, dar nu să o încalce în văzul întregii ţări şi să discute despre judeţele României ca şi când şi-ar schimba pantalonii cu Kelemen Hunor", a afirmat Crin Antonescu.


AGERPRES

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.