Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
17.07.2010

Duminica incepe concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

Peste 5.745 de candidaţi vor concura pentru ocuparea celor 754 locuri la concursul de admitere, organizat anul acesta de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.


Admiterea la Facultăţile de Poliţie, Pompieri şi Arhivistică se va desfăşura în perioada 18 iulie – 1 august, între 19 şi 25 iulie fiind programate probele eliminatorii. Pentru Facultăţile de Poliţie şi Arhivistică probele scrise sunt programate pentru zilele de 27 şi, respectiv, 28 iulie, în funcţie de specialitatea aleasă, iar rezultatele vor fi afişate pe 29 iulie. La Facultatea de Pompieri, proba scrisă va avea loc în data de 22 iulie, cu afişarea rezultatelor pe 23 iulie 2010.


La Facultatea de Poliţie s-au înscris 5101 candidaţi astfel: 315 tineri la poliţie de frontieră, 206 la penitenciare, 680 la jandarmi şi 3507 la poliţie. La Facultatea de Pompieri s-au înscris 295 de candidaţi.


La forma de învăţământ cu frecvenţă redusă s-au înscris 644 candidaţi.


Candidaţii la concursul de admitere pentru învăţământul cu frecvenţă redusă nu vor susţine verificarea aptitudinilor fizice şi contravizita medicală din etapa I.


La Facultatea de Arhivistică perioada de înscrieri se încheie pe 18 iulie, iar susţinerea probelor scrise va avea loc pe data de 28 iulie şi afişarea rezultatelor pe 29 iulie.


Pentru asigurarea transparenţei desfăşurării probelor sportive, au fost luate următoarele măsuri: montarea unui dispozitiv pentru marcarea sonoră şi vizuală a epuizării baremului minim de timp pentru proba de rezistenţă (1000 m) şi înregistrarea video a tuturor probelor. Totodată, părinţii vor avea posibilitatea să urmărească, din tribună, evoluţia candidaţilor.


Pentru învăţământul de zi, la FACULTATEA DE POLIŢIE, cele 754 de locuri sunt dispuse astfel:


La POLIŢIE (specializarea „Ordine şi siguranţă publică” – 3 ani) – 364 locuri (bărbaţi şi femei), din care 10 locuri sunt destinate tinerilor de etnie rromă, 15 locuri pentru tineri de etnie maghiară; la POLIŢIE (specializarea „Drept” – 4 ani) – 60 locuri (bărbaţi şi femei); la POLIŢIA DE FRONTIERĂ (specializarea „Ordine şi siguranţă publică”) – 60 locuri (bărbaţi şi femei), din care 2 locuri pentru tineri de etnie rromă şi 4 locuri pentru tineri de etnie maghiară.


La JANDARMI (specializarea „Ordine şi siguranţă publică”) sunt 104 locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 revin tinerilor de etnie rromă şi 8 tinerilor de etnie maghiară.


La PENITENCIARE – 50 locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 alocate tinerilor din Republica Moldova.


Pentru forma de învăţământ „frecvenţă redusă” (3 ani) sunt scoase la concurs 46 locuri, după cum urmează: la POLIŢIE – 30 locuri; la POLIŢIA DE FRONTIERĂ – 6 locuri; iar la JANDARMI – 10 locuri.


Candidaţii la Facultatea de Poliţie, specializarea POLIŢIE, învăţământ de zi pot opta, la înscriere, pentru una din următoarele variante: DREPT sau ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ.


La FACULTATEA DE POMPIERI, cei înscrişi vor concura pentru ocuparea a 50 de locuri (bărbaţi), din care un loc revine tinerilor de etnie rromă, 5 – tinerilor de etnie maghiară şi 5 – celor din Republica Moldova.


La FACULTATEA DE ARHIVISTICĂ există 20 de locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 locuri cu taxă şi 2 locuri pentru tineri de etnie maghiară.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.