Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Emil Boc doreste o noua simulare pentru pensiile militarilor
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
22.04.2010

Emil Boc doreste o noua simulare pentru pensiile militarilor

Premierul Boc i-a convocat, miercuri seara, la Guvern pe ministrul Muncii, Mihai Şeitan, şi mai mulţi directori din minister, cărora le-a cerut să refacă simulările privind nivelul pensiilor militare după aplicarea Legii pensiilor şi să îl asigure că nu vor fi reduse decât pensii de peste 3.000 lei. Întâlnirea a fost convocată pentru ora 20.00 şi s-a terminat aproape de miezul nopţii.


"Ministrul şi directorii i-au prezentat premierului o nouă simulare şi l-au asigurat că reduceri vor fi efectuate doar în cazul pensiilor militare care depăşesc un cuantum de 3.000 lei, iar recalcularea va începe imediat după intrarea în vigoare a legii pensiilor" , au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la întâlnire.
Oprea: Pensiile militare s-ar reduce cu valori între 19 şi 69%


Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a precizat la începutul lunii aprilie, într-un răspuns la o interpelare publicat pe site-ul Senatului că, potrivit unei simulări făcute la sugestia Ministerului Muncii, rezultă că, în urma aplicării sistemului unitar de pensii, pensiile militare s-ar reduce cu valori între 19 şi 69%.


"La solicitarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin programul informatic


asigurat de Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale, au fost efectuate simulări pentru determinarea cuantumului pensiei în cazul aplicării metodei de calcul a pensiilor conform noii legi. Pentru toate situaţiile care au fost analizate, cuantumul pensiilor obţinut prin aplicarea prevederilor proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice a fost mai mic cu un procentaj cuprins între 19% şi 69% faţă de cuantumul pensiilor stabilite conform actualei legislaţii", se arată în documentul public transmis Senatului şi afişat pe site-ul acestei Camere.


În aceste condiţii, după cum arată răspunsul transmis de ministrul Oprea la Senat, "vor fi afectate toate pensiile aflate în plată, dar şi cele viitoare", iar cuantumul economiilor care s-ar face nu poate fi stabilit.


Luni, într-un discurs rostit în plenul Senatului, cu ocazia dezbaterii legii sistemului unitar de pensii, Oprea a susţinut că recalcularea pensiilor militare ar presupune o perioadă de 15 ani pentru consultarea ştatelor de plată aflate în arhivele din ţară, iar aplicarea legii unitare a pensiilor ar costa instituţiile din domeniul apărării 2,5 miliarde de lei numai pentru 2011.


Boc: Recalcularea pensiilor militare va diminua doar pensiile a 7.250 persoane


A doua zi, într-un discurs susţinut în Senat pe teme proiectului de lege a pensiilor, premierul Emil Boc a afirmat că recalcularea pensiilor militare va diminua doar pensiile acordate unui număr total de 7.250 persoane, calculate la un cuantum cuprins între 3.000 lei şi peste 5.000 lei, din 82.000 pensii militare aflate în plată în cadrul Ministerul Apărării Naţionale.


"Cu pensii sub 1.000 lei sunt 13.164 pensionari, care nu vor avea nicio problemă. Între 1.000 şi 2.000 lei sunt 45.667 pensionari, care nici ei nu vor avea nicio probelmă, nu scade pensia militară. Între 2.000 şi 3.000 sunt 15.956 persoane, nici aceştia nu vor avea prin recalculare nicio problemă", a susţinut Boc.


El a arătat în acelaşi timp că în sistemul militar sunt acordate şi pensii cuprinse între 3.000 şi 4.000 lei (pentru un total de 6.245 persoane), între 4.000 şi 5.000 lei (797 persoane) şi de peste 5.000 lei (208 persoane), rezultând un total de 7.250 persoane ale căror pensii ar urma să fie diminuate.


"Aici este posibil într-adevăr ca la unii dintre ei, prin recalculare, să scadă pensia pe care o au astăzi, în baza aplicării principiului contributivităţii", a spus Boc.


Sursa: Mediafax

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.