Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
15.09.2011

Executivul alocă 2 milioane de lei pentru pastrarea identităţii comunităţilor româneşti din strainatate

Guvernul alocă, in data de 7 septembrie, două milioane de lei pentru programe destinate păstrării identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării potrivit unui HG publicat joi în Monitorul Oficial.


Institutia careia ii revin cele doua milioane de lei este Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.


"Lucrurile se mişcă într-o direcţie bună şi, ce este îmbucurător, nu am mai auzit în ultimele 12 luni acuzaţii de la organizaţiile românilor din afara frontierelor că nu li se răspunde, că este dezinteres la ambasade, că este dezinteres la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Nu, aceste mesaje nu le-am mai auzit în ultimele 12 luni şi vă felicit pentru asta, mulţumindu-i şi domnului secretar de stat Tomac (Eugen Tomac - n.r.) pentru pragmatismul pe care îl are în dezvoltarea activităţilor Departamentului. Deci, consolidare pentru politica legată de românii din afara frontierelor. Şi aici ţin să remarc aportul extrem de bun pe care l-a avut Institutul Cultural Român, prin promovarea unor acte culturale care consolidează prezenţa românească în afara frontierelor", declara Traian Băsescu, la reuniunea anuală a Diplomaţiei, citat de Agerpres.


Departamentul pentru Românii de Pretutindeni elaborează şi aplică politica în domeniul relaţiilor cu românii de pretutindeni, în conformitate cu obiectivele majore de politică externă ale României şi cu Programul de Guvernare.


DPRP a fost înfiinţat ca structură cu personalitate juridică, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea primului ministru al României, în baza OUG 115 din 29.12.2009 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice locale.  Organizarea şi funcţionarea DRP este reglementată prin HG 27 din 12 ianuarie 2010 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru Românii de pretutindeni cu modificările şi completările ulterioare.


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.