Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
31.07.2012

Fara riscuri in plus, campanie declansata de Agentia Nationala Antidrog la Vama Veche

Agentia Nationala Antidrog lanseaza campania de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri „FĂRĂ RISCURI ÎN PLUS!”, eveniment ce va avea loc pe plaja din Vama Veche, miercuri, 1 august, 2012, ora 12.00.


Această campanie este organizată de Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Asociaţia Carusel, în perioada 1-15 august 2012, în Vama Veche.


Campania este sprijinită şi de alte organizaţii neguvernamentale cu experienţă în domeniu, cum ar fi Asociaţia Română Anti-SIDA, Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcolismului şi Toxicomaniilor, Samusocial, Romanian Angel Appeal şi Love Plus (Population Services International). Sponsorii campaniei sunt Compania DAAS România şi International Police Association- România.


Aceasta este cea de a 6-a campanie estivală iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog pe Litoralul Mării Negre şi cea de a 3-a campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri în Vama Veche.


Contextul organizării acestei campanii este relevant din punct de vedere al prevalenţei consumului de droguri la nivel naţional şi al studiilor referitoare la comportamentele vizând HIV şi hepatitele virale de tip B şi C în rândul consumatorilor de droguri injectabile.


Vama Veche este cunoscută pentru atmosfera boemă şi nonconformistă, fapt ce atrage un număr mare de tineri, creându-se astfel condiţiile unui consum riscant de droguri legale şi ilegale. 


„FĂRĂ RISCURI ÎN PLUS!” este o campanie de prevenire şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, adresată în primul rând persoanelor care deja au iniţiat consumul. Conceptul de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri este o abordare de  sănătate publică, care se concentrează mai mult pe reducerea consecinţelor nefavorabile (negative) ale consumului de droguri decât pe eliminarea consumului sau pe abstinenţă.


Campania are următoarele obiective: reducerea riscurilor asociate consumului de droguri în rândul tinerilor aflaţi în Vama Veche; promovarea serviciilor pentru tratamentul dependenţei de droguri; promovarea conceptului de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, ca abordare de  sănătate publică şi de destigmatizare a consumatorilor de droguri.Din punct de vedere al conceptului de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, activităţile desfăşurate în această campanie sunt informare, educare şi consiliere în vederea reducerii riscurilor asociate consumului de droguri. Organizatorii vor oferi seringi la schimb, vor distribui prezervative si vor oferi servicii de asistenţă medicală, psihologică şi socială.


Echipa de implementare va fi compusă din medici, psihologi, asistenţi sociali şi jurişti, care vor reprezenta atât Agenţia Naţională Antidrog, cât şi Asociaţia Carusel.


ANA va amplasa un cort ca  punct fix de lucru de la care se va pleca pe teren (plajă şi terase) pentru a distribui pliante şi a discuta cu tinerii despre riscurile asociate consumului de droguri.


În România, sistemul de asistenţă medicală, psihologică şi socială adresat consumatorilor de droguri este împărţit pe trei niveluri de intervenţie. Primul nivel reprezintă principala cale de acces la sistemul de asistenţă, având ca obiectiv general reducerea riscurilor asociate consumului de droguri.


Importanţa acestui nivel este subliniată de intrarea în contact şi atragerea populaţiei din afara reţelei de tratament, asigurarea vigilenţei epidemiologice, reducerea consecinţelor negative ale consumului de droguri, diminuarea conflictelor sociale, facilitarea creşterii motivaţiei pentru schimbare în scopul iniţierii unui tratament adecvat.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.