Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
16.01.2010

FBI-ul îl confundă pe Ben Laden cu un politician spaniol

În mod sigur, serviciile de securitate americane cunosc o perioadă foarte dificilă. După atentatul ratat de la Crăciun, FBI s-ar fi putut lipsi cu siguranţă de această mică gafă pe care tocmai a comis-o : folosirea fotografiei unui om politic spaniol pentru a reconstitui portretul lui Osama Bin Laden.


Poliţiştii federali americani au intenţionat să propună o imagine mai recentă a liderului Al Qaida, dar datorită lipsei unor clişee au recurs la ajutorul tehnologiei pentru a-l « îmbătrâni » pe saudit. 


Însă tehnicianul însărcinat cu operaţiunea respectivă a dat dovadă de prea mult zel şi, apreciind  părul propus de calculator drept decepţionant, el a dorit să-l  îmbunătăţească cu ajutorul unor fotografii adevărate.  Căutând pe Google, el a ajuns la un portret al lui Gaspar Llamazeres, fost lider al formaţiunii « Izquierda Unida (Stânga Unită) », un partid minuscul situat la stânga Partidului Socialist spaniol. Fără să-şi pună prea multe probleme, acesta a utilizat fruntea şi părul acestui om politic pentru a-l aduce în actualitate pe celebrul terorist. Ulterior, fotografia a fost folosită, în special de către situl « Rewards for Justice », care prezintă lista criminalilor cel mai căutaţi de către Statele Unite. Cotidianul spaniol El Mundo (Lumea) s-a sesizat de confuzie şi a evocat-o, spre disperarea FBI-ului. Purtătorul de cuvânt al FBi a explicat presei că tehnicianul lor a “apelat din proprie iniţiativă la imagini de pe Google” şi a promis că fotografiile vor fi retrase de pe sit, lucru care însă nu l-a calmat pe politicianul spaniol, a cărui intenţie este de a cere guvernului ţării sale să interogheze în mod oficial guvernul american asupra acestei chestiuni. Ba chiar şi-a rezervat posibilitatea de a antama o procedură judiciară împotriva autorităţilor americane.
Foto: La stânga, portretul « îmbătrânit » al lui Bin Laden, iar la dreapta fotografia lui Gaspar Llamazeres, utilizată de un tehnician al FBI pentru a ilustra părul şi fruntea teroristului.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.