Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
25.01.2013

Lansarea raportului UE privind piata drogurilor

“Traficul ilegal de droguri este o activitate comercială deosebit de profitabilă.  Înţelegerea acestei realităţi de piaţă necesită o abordare holistică, care să urmărească lanţul economic de la producţie la consum prin intermediul traficului” (Cecilia Malmström, Comisar European pentru afaceri interne)


Piaţa europeană a drogurilor este un fenomen complex, cu noi realităţi apărute care schimbă certitudini de lungă durată. Cele două agenţii ale Uniunii Europene – EMCDDA şi EUROPOL – şi-au unit forţele pentru a oferi prima evaluare de ansamblu a acestei pieţe în integritatea sa.


Capitolele lucrării descriu pieţele actuale pentru heroină, cocaină, canabis, amfetamină, metamfetamină, ecstasy şi noi substanţe psihoactive. Fiecare dintre acestea încep cu statistice cheie şi continuă cu evaluări complete privind producţia, pieţele de consum, traficul şi crima organizată. Adoptând o abordare care este deopotrivă pragmatică şi aplicată, cele două agenţii identifică concluzii cheie pentru viitoarele politici şi acţiuni.  


Potrivit comunicatului postat pe site-ul Observatorului European privind drogurile şi toxicomania (EMCDDA - OEDT) analiza oferită de către acest raport este unică, ea combinând perspective ale monitorizării EMCDDA şi analiza datelor asupra fenomenului European al drogurilor în contextul global al aprecierii operaţionale a Europol privind tendinţele din domeniul criminalităţii organizate. 


Conform comunicatului de presă, raportul comun va fi lansat la Bruxelles joi 31 ianuarie 2013.


Ioan Hurdubaie
raport_piata_drogurilor_717

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.