Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
12.04.2010

Marian Vanghelie este cercetat pentru fals în declaraţii, la solicitarea ANI

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, pentru cercetarea primarului sectorului 5,  Marian Vanghelie, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de  art. 292 din Codul Penal.


La data de 12 mai 2008, ANI, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 144/2007, republicată, s-a sesizat din oficiu ca urmare a publicării unor articole de presă care semnalau posibila nerespectare de către Vanghelie, în calitate de Primar al Sectorului 5 (Bucureşti), a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere.


Un comunicat de presa al ANI informeaza ca acesta institutie a solicitat de mai multe ori elementele justificative necesare soluţionării dosarului de investigaţie, dar, pana în prezent, Vanghelie nu a răspuns solicitărilor şi nu a transmis Agenţiei Naţionale de Integritate documente justificative pentru clarificarea cauzei.


În urma verificărilor efectuate, a analizării datelor înscrise în declaraţiile de avere şi de interese completate şi depuse în perioada 2004 – 2008 şi a comparării acestora cu informaţiile şi documentele primite de la instituţiile competente, Agentia Nationala de Integritate a retinut trei acuzatii la adresa primarului sectorului 5.


Prima dintre ele se refera la faptul ca Marian Vanghelie a menţionat în declaraţiiile de avere din 29.06.2004, 12.03.2005, 27.12.2005, 29.12.2006, 27.12.2007 şi 25.06.2008 că a dobândit prin cumpărare, în anul 2001, un apartament în suprafaţă de 110 mp, situat în Bucureşti, a cărui valoare de impozitare este de 60.000$, deşi declaraţiile referitoare la apartament nu sunt confirmate de către Primăria Sector 2 – Direcţia de Impozite şi Taxe Locale.


In al doilea rand, Vanghelie a menţionat în declaraţia de interese din data de 01.07.2004 faptul că deţine calitatea de acţionar la o societate comercială “nume indescifrabil” (număr de părţi sociale sau de acţiuni 65%, în valoare de 34.000.000.000 lei) şi S.C. Bucureşti S.A., deşi, conform datelor înscrise la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domnul Vanghelie nu figurează ca având calitatea de asociat/ acţionar/ administrator în cadrul niciunei societăţi comerciale.


In fine, dupa cum se mai arata in comunicatul de presa de luni al ANI, Vanghelie nu a facut nicio menţiune în declaraţiile de avere si de interese cu privire la acţiunile pe care le deţine la S.I.F. Oltenia, S.I.F. Muntenia, S.I.F. Transilvania, S.I.F. Moldova, S.I.F. Banat-Crişana, S.I.F. Metropolitan Leasing S.A.


ANI mai arata ca fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere şi/sau de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului Penal.


“Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către Marian Vanghelie a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, se incheie documentul citat.


Marian Vanghelie a respins acuzatiile, luni, la postul de televiziune Antena 3, afirmand ca asteapta sa fie solicitat de justitie pentru a se apara. (Foto: inpolitics.ro)


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.