Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Ministrul francez de interne Manuel Valls ingrijorat de cresterea delincventei romanesti
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
27.08.2012

Ministrul francez de interne Manuel Valls ingrijorat de cresterea delincventei romanesti

După cum scrie cotidianul francez Le Nouvel Observateur, ministrul de interne al Hexagonului a insistat asupra faptului că ”delincvența trebuie combătută indiferent de unde vine”.


Delincvența românească în Franța, care a crescut cu peste 69% în doi ani, potrivit cifrelor publicate joia aceasta de către cotidianul Le Parisien, este o realitate „care mai ales nu trebuie negată” a comentat la un post de televiziune ministrul francez de interne Manuel Valls.


"Aceasta este o realitate, trebuie să o constatăm, nu trebuie mai ales să o negăm. Și ieri, primul ministru a subliniat că fermitatea ar trebui aplicată în lupta împotriva delincvenței, cea de pe stradă, dar și împotriva criminalității organizate,  atunci când este vorba de exploatarea minorilor, a femeilor, a bărbaților, mai ales în scop de prostituție", a declarat Manuel Valls. "Aceasta înseamnă, și aceste cifre o demonstrează, că trebuie combătută delincvența indiferent de unde vine" a adăugat acesta.


Numărul românilor acuzați pentru fapte de delincvență a crescut cu peste 695 între 2009 și 2011, conform statisticilor Direcției centrale a poliției judiciare, publicate de cotidianul Le Parisien. Potrivit publicației, cei aproape 20.000 de români puși sub acuzare în 2011 reprezintă o creștere cu 69,35 % față de cei 12.000 în 2009.  Nota poliției precizează de altfel că, în 2011, un străin din zece pus sub acuzare este cetățean roman. Potrivit aceleiași surse, aceștia sunt acuzați în special pentru spargeri, escrocherii și furturi din rafturile magazinelor.


Cât privește românii minori, delincvența lor a crescut cu 102,92% între 2009 și 2011, respectiv peste 5000 au fost puși sub acuzare în 2011, cu o concentrare în  apropierea marilor orașe și a sectoarelor turistice. Deja, în luna iulie 2011, responsabili ai poliției și justiției își exprimau îngrijorarea față de delincvența "generată de către cetățenii români" în regiunea pariziană care, după ei, exploda, se diversifica și devenea violentă față de forțele de ordine. Potrivit unei surse polițienești "criminalitatea generată de cetățenii români" a crescut cu 72,4% în primul semestru din 2011 față de primul semestru 2010. Astfel, în prima jumătate a anului 2011 au fost puși sub acuzare, pentru furturi mărunte, 5.680 români, față de 3.294 în aceeași perioadă din 2010.


Un document al Direcției de securitate și proximitate a aglomerației pariziene  (DSPAP), constata deja o creștere de 69% în primele cinci luni ale anului 2011.


Între 28 noiembrie 2011 și 30 ianuarie 2012, douăzecișicinci de polițiști români au patrulat în  uniformă împreună cu polițiști francezi în zonele turistice pariziene, iar doi dintre aceștia au rămas până în primăvară, împreună cu alți opt, plasați la poliția de proximitate și specializați în investigații.


Potrivit cifrelor avansate la sfârșitul lui ianuarie 2012 de către prefectul de poliție Michel Gaudin, numărul românilor interpelați la Paris a crescut cu 78% în 2011.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.