Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
23.10.2009

Ministrul nominalizat pentru MAI, Florin Saghi, este autorul planului României de aderare la Spațiul Schengen

Florin Saghi, propus ministru al Administrației și Internelor in Cabinetul Croitoru, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca este afectat de modul în care obiective care au fost condiții de aderare au dispărut de pe o zi pe alta. "Numirea mea se datoreaza faptului ca Ministerul de Interne este intr-o situatie usor competitionala, iar aici ma refer la obiectivul nostru de aderare al Schengen, dar si activitatii mele profesionale", a spus Saghi.


Florin Saghi are vârsta de 53 de ani și lucrează în MAE după anul 1990. În periada 2000-2007 a deținut funcția de ministru consilier, Misiunea Romana pe linga Uniunea Europeana, Bruxelles, funcție aflată în subordinea MAI. În această calitate, Florin Saghi a avut o contribuție deosebită la realizarea obiectivului de suspendare a avizelor pentru cetățenii români, în 2001, și de îndeplinire a obiectivelor circumscrise Capitoului 24 Justiție Afaceri Interne


De asemenea, Saghi a mai mentionat pentru Mediafax ca este autorul planului Romaniei de aderare la Spatiul Schengen.


"M-a afectat ce s-a intamplat in Ministerul de Interne, mai ales in ultima vreme si faptul ca lucrurile care au fost o conditie pentru incheierea discutiilor cu Uniunea Europeana au disparut de pe o zi pe alta", a declarat Saghi la întrebarea Mediafax legată de motivul pentru care a acceptat nominalizarea la MAI.


Referitor la alegeri, ministrul nominalizat a declarat: "Totul este sa asiguram ordinea si disciplina si cred ca lucrurile vor intra in fagasul normal. Vreau sa va zic ca in general nu au existat incidente grave la alegeri in Romania si eu sunt convins ca atmosfera va fi una buna".


Saghi aduce în discuție meritul miniștrilor de interne, recunoscând că "daca Romania este membra a UE, o mare parte din acest succes apartine tuturor ministrilor de Interne din ultimii 20 de ani, care au fost profesionisti si care s-au ocupat inclusiv de subiecte care nu tineau neaparat de fisa postului lor".


Petre Crăciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.