Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
12.07.2018

Osânda cărților, spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri la Penitenciarul Rahova
            În data de 11.07.2018, la sediul Penitenciarului București Rahova a avut loc  spectacolul de teatru ”Osânda cărților”, dedicat Centenarului Marii Uniri. Acesta a fost realizat în colaborare cu Biserica Ortodoxă Română, după un text al părintelui Bogdan-Aurel Teleanu și regizat de actrița Simona Pandele.

          Reprezentanții Patriarhiei Române subliniază faptul că textul piesei a fost inspirat de viața unuia dintre preoții de la biserica Sfântul Pantelimon- Foișorul de Foc, părintele Petru Gheorghe Savin, cercetat și închis de către securitatea comunistă la închisoarea de atunci, Rahova 3- Ghencea.

         Cele 95 persoane private de libertate care au vizionat spectacolul au primit cu emoție evenimentul încărcat de spiritualitate, istorie și cultură în aceeași măsură, iar expoziția cu obiecte decorative create de către deținuții de la atelierele de artă tradițională a completat dimensiunea educativă  a manifestării.

         Considerăm că prin derularea unor asemenea activități, Penitenciarul București Rahova concretizează una dintre funcțiile sale instituționale esențiale, cea educativă, îndeplinind însă și o misiune de credință a fiecăruia dintre noi, aceea a promovării identității și valorilor naționale.

Spectacolul ”Osânda cărților”

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.