Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
20.07.2010

Pedeliştii vor să spargă Partidul Românilor din Spania, PIRUM

Partidul Românilor din Spania, PIRUM este în plină expansiune teritorială şi e implicat în majoritatea problemelor sociale ale românilor din Spania. Acest lucru a dat de gândit reprezentanţilor pentru Spania ai Partidului Democrat Liberal PDL din România, în special domnului Alexandru Petrescu (jurnalistul pilos al PDL Spania), William Brânză (deputat PDL) şi Viorel Badea (senator PDL).


Cum cea mai bună tactică este: „divide et impera” – împarte şi stăpâneşte, respectivii au pornit o luptă sistematică în a diviza unele asociaţii care dau suport Partidului Românilor din Spania, PIRUM şi care fac parte din Casa România din Catalunia (Centrul Cultural Român din Barcelona) care reprezintă braţul cultural al Partidului Românilor din Spania.


Alexandru Petrescu se semnează cu „Conte de Transilvania” şi este preşedintele unei asociaţii de carton ce utilizează inadecvat numele „Comunitatea românilor din Spania”. Este cunoscut ca şi agent de uneltiri, jurnalist de invenţii şi maestru de recrutat din umbră noi membrii PDL Spania, deşi afirmă că nu face parte din acest partid. Astfel, tovarăşul conte, versat în vechea şcoală „de a turna” a adresat numeroase scrisori unor reprezentanţi ai Guvernului României şi unor persoane apropiate Preşedinţiei României în care afirma că tânărul Florin Ioan Bojor, Preşedintele Partidului Românilor din Spania este o persoană extrem de periculoasă, similară lui Corneliu Zelea Codreanu, care are mulţi bani în spate, concluzionând: „o să vedeţi ce surprize o să vă facă acest băiat!”.


Buba s-a spart dintr-un motiv pueril şi penibil: alegerea fetei care va reprezenta Catalunia la Miss Diaspora 2010. Pedeliştii au de gând să facă o gală de osanale pentru William Brânză şi Viorel Badea în Madrid şi să aleagă 3 candidate care să reprezinte Spania la Miss Diaspora 2010. Problema e că şi Casa România din Catalunia – braţul cultural al Partidului Românilor din Spania, PIRUM prin acordul cu Asociaţia Profamilia (organizatorii Miss Diaspora) au dreptul să aleagă o reprezentantă a românilor la respectivul concurs. Pedelişti nu s-au mulţumit cu 2 candidate ce le reveneau şi au vrut să scoată din joc Casa România din Catalunia. Miza ultimă fiind spargerea Partidului Românilor din Spania, PIRUM.


Atunci au folosit preşedinţii a două asociaţii din nordul Spaniei: Stela Vidraşcu şi Simona Sima pentru a divide Centrul Cultural Român din Barcelona, Casa România cu gândul că vor distruge şi Partidul Românilor din Spania. Persoana de legătură între pedelişti şi preşedinţii de asociaţii complici este Elena Santamaria, care prin traficul de informaţii pe care îl făcea a născut discordii, afirmând de multe ori schimbarea preşedintelui Casei România şi accesul la informaţiile interne ale Partidului Românilor din Spania.


În cele din urmă, inclusiv preşedintele Asociaţiei Profamilia, Cornel Diaconu în speranţa unor beneficii din partea pedeliştilor a uitat acordul cu Casa România, negând prezenţa reprezentantei Casei România, Daniela Ciucă la concursul de la Mangalia 2010. Astfel, Cornel Diaconu şi-a călcat în picioare cuvântul dat şi a înşelat diaspora românească din Catalunia.


Florin Bojor, Preşedintele PIRUM ne mărturiseşte: „bănuiam aceste mişmaşuri şi incursiuni ale pedeliştilor de multă vreme, de aceea, Stelei Vidraşcu şi Simonei Sima nu le-am mai permis de luni de zile să aibă acces la planul de dezvoltare al partidului şi la noile contacte. Aceste persoane au trădat partidul şi Mişcarea Românilor din Europa, MRE la alegerile prezidenţiale din 2009 când nu au votat în alb aşa cum stabilisem toţi prin cuvântul dat, şi sunt trădători până la capăt. Poate în cercul PDL vor fi sincere şi fidele, deşi un trădător e veşnic trădător!


Am simţit inclusiv intrigile şi traficul de informaţii pe care Elena Santamaria îl făcea, pas cu pas i-am restrâns accesul la informaţie, deşi intrigile acesteia erau foarte bine instrumentate.


Noi ne pregătim pentru alegerile locale din Spania din 2011, ca atare suntem în plină formare de candidaţi şi filiale unde românii pot să intre ca şi consilieri locali. Pedelişti sunt trădători ai românităţii şi interesaţi de propria burtă, au făcut un acord cu Partidul Popular din Spania PP şi vor pune nişte nume româneşti la sfârşitul listelor PP ca să-i îmbete de cap pe români. Aceşti candidaţii români nu au cum să intre în consiliile locale fiind în coada listei, dar pot face dezbinare în comunitatea noastră. Ne aducem aminte de cazul de xenofobie din Badalona unde preşedintele PP din oraş a lansat celebrul manifest: „nu vrem români!” Pedelişti asta fac, îi vând pe români la toţi şovinii şi la toţi xenofobii, pentru bunul lor interes.


Pentru noi, plecări de asociaţii, traficuri de informaţii şi jocuri de orgolii sunt relative, căci misiunea ce am început-o e în ascensiune şi dacă ne va binecuvânta Dumnezeu se vor vedea şi roadele!”


Florina Simona Bojor

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.