Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
03.02.2011

Pro Lex: Faptele din Vama Siret erau cunoscute şi tolerate de autoritǎţi. Solicitam ca cercetare penalǎ sǎ meargǎ pânǎ la adevǎraţii beneficiari

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex” a sesizat faptele de la Siret  lui Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, de posibilǎ implicare în protejarea societǎţilor comerciale suspectate de evaziune, precum şi în legǎturǎ cu favorizarea sǎvârşirii unor fapte ilegale la Biroul Vamal Siret.


“In anul 2010, liderul nostru de sindicat Ioan Tudor a fost schimbat din funcţia de şef al Biroului Vamal Siret, în ziua în care a avut douǎ capturi de ţigǎri, iar dupǎ alte trei zile, a fost mutat la peste 60 km de locul de muncǎ, fiind numitǎ o altǎ persoanǎ în funcţia pe care acesta o deţinea. Întrucât mǎsura a fost nelegalǎ, instanţa de judecatǎ i-a dat câştig de cauzǎ membrului nostru, drept pentru care, în acest moment, la Biroul Vamal Siret sunt doi şefi de vamǎ, unul cu puteri depline şi unul observator, infirmeaza un comunicat al Pro Lex.


 “Pro Lex” a criticat practica autoritǎţii vamale de a muta (detaşa) vameşi de la alte structuri vamale pentru a forma o echipǎ omogenǎ agreatǎ de anumiţi şefi de vamǎ.


“Menţionǎm cǎ persoanele reţinute pentru contrabandǎ cu ocazia evenimentului mai sus menţionat au fost puse în libertate, întrucât, din informaţiile pe care le deţinem, valoarea în vamǎ a ţigǎrilor a fost mult diminuatǎ de autoritatea vamalǎ pentru a schimba încadrarea juridicǎ. “Pro Lex” solicitǎ public ca acţiunile de cercetare penalǎ sǎ meargǎ pânǎ la adevǎraţii beneficiari”, se mai arata in documentul citat.


Într-un alt caz de evaziune fiscalǎ prin care statul a fost prejudiciat cu aproximativ 5 milioane de euro prin neplata accizelor la produsele petroliere de cǎtre Petrom S.A. Sorin Blejnar a intervenit public, criticând angajaţii vǎmii care au mers în control, dispunând chiar destituirea acestora din funcţie. În luna ianuarie 2011, instanţa de judecatǎ a respins definitiv şi irevocabil contestaţiile Petrom S.A. constatând, astfel, legalitatea proceselor-verbale de constatare, mai arata Vasile Lincu, presedintele sindicatului mentionat.


“Pro Lex” a solicitat Ministerului Finanţelor Publice extinderea controlului la Petrom S.A. şi pe alte perioade de timp, cunoscând fiind faptul cǎ sumele cu care a fost prejudiciat statul sunt mult mai mari.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.