Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
18.01.2013

Romanii din Spania sunt afectati de restrictiile de pe piata muncii

Românii din Spania vor fi afectaţi de restricţiile de pe piaţa muncii până anul viitor. Guvernul de la Madrid a decis, la sfârşitul lunii decembrie, să prelungească moratoriul până la finalul anului 2013. În continuare, românii pot lucra în Spania numai pe cont propriu sau cu o ofertă de muncă formulată de patron.


 Ambasadorul României la Madrid, Ion Vîlcu, a declarat pentru Radio România că dialogul constant purtat cu autorităţile spaniole nu s-a finalizat şi cu ridicarea restricţiilor pentru cetăţenii români.


"Aspiraţia noastră era să găsim o posibilitate ca încă de la finalul anului 2012 aceste restricţii să fie eliminate. Nu s-a reuşit acest lucru.


"Guvernul spaniol a decis să lase operaţionale respectivele restricţii până la finalul anului 2013, până când, de altfel, expiră perioada tranzitorie la nivelul Uniunii Europene", a declarat pentru Radio România ambasadorul României la Madrid, Ion Vîlcu.


Spania a anunţat la sfârşitul lui 2012 că piaţa muncii rămâne restricţionată în 2013 pentru români şi bulgari.


Potrivit Ambasadei Spaniei la Bucureşti, decizia a fost luată de guvernul de la Madrid şi aprobată de Comisia Europeană, din cauza şomajului foarte ridicat din Spania şi a situaţiei foarte grave a economiei ţării.


Decizia nu îi afectează pe românii care aveau deja un loc de muncă, erau în căutarea unei slujbe sau erau înregistraţi ca şomeri la 22 iulie 2011.(Radio Romania Actualitati)


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.