Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
18.01.2013

Romanii din Spania sunt afectati de restrictiile de pe piata muncii

Românii din Spania vor fi afectaţi de restricţiile de pe piaţa muncii până anul viitor. Guvernul de la Madrid a decis, la sfârşitul lunii decembrie, să prelungească moratoriul până la finalul anului 2013. În continuare, românii pot lucra în Spania numai pe cont propriu sau cu o ofertă de muncă formulată de patron.


 Ambasadorul României la Madrid, Ion Vîlcu, a declarat pentru Radio România că dialogul constant purtat cu autorităţile spaniole nu s-a finalizat şi cu ridicarea restricţiilor pentru cetăţenii români.


"Aspiraţia noastră era să găsim o posibilitate ca încă de la finalul anului 2012 aceste restricţii să fie eliminate. Nu s-a reuşit acest lucru.


"Guvernul spaniol a decis să lase operaţionale respectivele restricţii până la finalul anului 2013, până când, de altfel, expiră perioada tranzitorie la nivelul Uniunii Europene", a declarat pentru Radio România ambasadorul României la Madrid, Ion Vîlcu.


Spania a anunţat la sfârşitul lui 2012 că piaţa muncii rămâne restricţionată în 2013 pentru români şi bulgari.


Potrivit Ambasadei Spaniei la Bucureşti, decizia a fost luată de guvernul de la Madrid şi aprobată de Comisia Europeană, din cauza şomajului foarte ridicat din Spania şi a situaţiei foarte grave a economiei ţării.


Decizia nu îi afectează pe românii care aveau deja un loc de muncă, erau în căutarea unei slujbe sau erau înregistraţi ca şomeri la 22 iulie 2011.(Radio Romania Actualitati)


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.