Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
31.08.2011

Sistem de creditare implementat în unităţile penitenciare

În zece unităţi ale sistemului penitenciar a fost implementat, din data de 1 august 2011, proiectul pilot privind Sistemul de creditare pentru persoanele private de libertate.


Sistemul va fi derulat pe o perioadă de sase luni şi vizează cuantificarea participării persoanelor private de libertate la activităţi şi programe de educaţie, asistenţă psihologică şi socială, la muncă efectuată în regim de prestări servicii, activităţi cu caracter gospodăresc, activităţi desfăşurate în regie proprie, în caz de calamitate şi pe bază de voluntariat, precum şi în situaţii de risc.


Din momentul implementării şi până în prezent a fost observată o creştere a numărului de persoane private de libertate care solicită să participe la activităţile derulate pentru reintegrare socială. În acelaşi timp, persoanele private de libertate au oferit un feedback pozitiv, implicându-se activ în programe şi apreciind faptul că sistemul de creditare este unul just, care promovează egalitatea de şanse pe parcursul traseului execuţional.


Începând cu data de 1 noiembrie 2011 va începe evaluarea persoanelor private de libertate, în funcţie de numărul de credite acumulate conform fiecărei activităţi desfăşurate. Acordarea recompenselor este realizată respectând cadrul legal de reglementări, însă acumularea creditelor reprezintă o condiţie necesară pentru formularea propunerii de recompensare. Persoanele private de libertate vor putea beneficia de recompense precum ridicarea sancţiunii disciplinare aplicate anterior, încredinţarea unei responsabilităţi, acordarea de premii, suplimentarea dreptului la pachet sau a dreptului la vizită şi acordarea unei zile permisiune de ieşire din penitenciar, pentru persoana privată de libertate care a fost recompensată anterior de minimum 3 ori. De asemenea, în cazul în care persoana privată de libertate primeşte o sancţiune disciplinară numărul de puncte acumulate va fi diminuat în funcţie de tipul abaterii săvârşite.


Prin implementarea acestui sistem de creditare se urmăresc: asigurarea unui sistem unitar, obiectiv, previzibil, care responsabilizează persoanele private de libertate, conturarea unui sistem obiectiv, echitabil şi transparent, care să condiţioneze comportamentul persoanelor private de libertate, în sens dezirabil social, prin utilizarea creditelor corespunzătoare în acordarea recompenselor şi stimularea participării persoanelor private de libertate la programe şi activităţi derulate pe perioada executării pedepsei şi dezvoltarea motivaţiei acestora pentru adoptarea unui comportament prosocial.


Cele zece unităţi pilot, în care este implementat Sistemul de creditare sunt: Penitenciarul Arad, Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Iaşi, Penitenciarul Oradea, Penitenciarul Bistriţa, Penitenciarul Bucureşti-Jilava, Penitenciarul Timişoara, Penitenciarul Târgşor, Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti şi Centrul de Reeducare Găeşti.


Pentru promovarea acestui sistem au fost derulate acţiuni de informare a persoanelor private de libertate prin: materiale de promovare (afişe, pliante, flyere), prezentări, concursuri tematice, campanii de informare cu efectivele de persoane private de libertate de la nivelul tuturor secţiilor de deţinere şi vizionarea unor filme de prezentare prin intermediului studiourilor TV cu circuit închis.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.