Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
06.09.2011

SMURD/ Bucurestenii vor avea la dispozitie, din 13 septembrie, noi echipamente de descarcerare şi prim ajutor

Din ziua de 13 septembrie, bucurestenii vor beneficia de două motociclete destinate intervenţiei rapide şi acordării primului ajutor la locul accidentului. Proiectul, deocamdată experimental, a fost iniţiat după un model deja existent în Marea Britanie şi Olanda.


Cele două motociclete, dotate cu toate echipamentele de interventie de urgenta (defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă laringoscop, aspirator secreţii şi geantă medicală) sunt destinate, prioritar, intervenţiilor în zonele urbane aglomerate, având în vedere faptul că traficul aglomerat din marile oraşe face dificilă intervenţia ambulanţelor. În acest mod, timpii de intervenţie vor fi reduşi semnificativ.


Motocicletele au fost prezentate marti, in fata sediului MAI, de catre subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed ARAFAT, cu participarea ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian IGAŞ si a ministrului Sănătăţii, Ladislau RITLI.


Ele sunt  echipate, pentru activitatea de intervenţie SMURD, cu dispozitive de avertizare sonoră şi luminoasă, precum şi cu sisteme speciale de comunicaţie.


Valoarea proiectului este de 44.534 euro iar banii provin din fondurile obţinute de către Fundaţia pentru SMURD în campaniile “2% pentru SMURD”.


Cu acest prilej, Raed Arafat a prezentată şi o autospecială nouă, cu apă şi spumă, prevăzută şi cu echipamente de descarcerare şi prim ajutor, destinată acordării de prim ajutor până la sosirea unei ambulanţe, care va face parte, de asemenea, din dotarea I.S.U. Bucureşti. Bucurestenii vor beneficia de sase asemenea autospeciale, urmand ca experimentul sa fie extins si in alte orase cu un mare numar de locuitori. (Foto: Optimal Media)


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.