Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - SNPPC: Noua formă a Statutului Politistilor a dat libertate ministrului de Interne în a pune la dispoziţie orice poliţist
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
31.05.2011

SNPPC: Noua formă a Statutului Politistilor a dat libertate ministrului de Interne în a pune la dispoziţie orice poliţist

Plenul Camerei Deputaţilor s-a pronunţat, prin vot, pentru o disponibilizare colectivă a poliţiştilor, anunta, printr-un material postat pe site-ul sau, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual.


Documentul iniţial de lucru a fost un Proiect de Lege introdus, în anul 2009, pentru modificarea şi completarea Legii nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului.


“După dezbateri îndelungate, proiectul a fost trimis spre plenul Camerei de către Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Plenul a trimis înapoi Comisiei de două ori proiectul respectiv, pentru noi dezbateri şi refacerea raportului.


Ultima oară, raportul a fost trimis înapoi ieri, 30 mai, 2011. În aceeaşi zi, seara târziu, Comisia de apărare s-a mobilizat de urgenţă şi membrii ei au dezbătut şi chiar au întocmit un alt raport înlocuitor pentru Proiectul de lege. Toate aceste urgenţe au fost mobilizate pentru ca Proiectul de Lege vizând modificarea şi completarea Legea nr.360 privind Statutul Poliţistului să primească astăzi votul plenului, în Cameră”, noteaza reprezentantii SNPPC.


De ce, atâta grabă, pentru un document aflat din 2009 la Parlament?!


“În afară de câteva modificări cunoscute ale Statutului, noua formă a documentului urmăreşte legiferarea disponibilizării poliţiştilor, în forma dorită de echipa Igaş.


Prin modificarea unor articole trecute deja de Senat, documentul a dat libertate ministrului de Interne în a pune la dispoziţie orice poliţist, pe o perioadă de cel mult trei luni şi –în cazuri excepţionale- să prelungească această perioadă cu alte trei luni de zile. Apoi, poliţistul respectiv poate fi disponibilizat. Noua lege, a Statutului Poliţistului, va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare în Monitorul Oficial.


Trebuie observat că noul proiect de Statut modifică şi obligaţiile sociale pe care le avea angajatorul. Până acum ordinea acţiunilor era, pentru cei vizaţi: 1). Reconversie profesională, 6 luni, apoi: 2). Disponibilizare.


Acum Comisia de apărare şi M.A.I. propun: disponibilizare urmată de reconversie. Practic, disponibilizările nu se vor mai împiedica de acţiunile de reconversie.


M.A.I. nu mai are, astfel, nici un fel de obligaţii faţă de nişte „inşi” care nu vor mai face parte din sistem. Operaţia de reconversie va putea fi externalizată şi lăsată, ca eficienţă, la cheremul oricui”, mai informeaza SNPPC.


Ca reacţie imediată la această acţiune, periculoasă pentru ordinea publică şi pentru personalul din M.A.I. SNPPC a început să furnizeze informaţii şi argumente importante parlamentarilor din opoziţie care s-au mobilizat pentru a ataca la Curtea Constituţională, documentul propulsat, în regim de urgenţă, în rândul legilor din România.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.