Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
26.10.2009

SUA declară stare de urgență din cauza gripei H1N1

 


CORESPONDENȚĂ DIN SUA. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, stare de urgenta nationala din cauza numarului mare de decese inregistrate ca urmare a gripei H1N1. Pana in prezent, mai bine de 1000 de bolnavi de gripa H1N1 au decedat, aproape 100 dintre acestia fiind copii. 


Declararea starii de urgenta nationala este mai mult o masura preventiva, menita sa usureze deciziile autoritatilor sanitare atunci cand acestea vor fi necesare. Astfel, spitalele vor putea sa-si creeze noi camerele de garda, dedicate bolnavilor de gripa, in alte spatii decat spitalele, cum ar fi scoli sau centre comunitare, creind astfel posibilitatea tratarii mai multor bolnavi si izoland bolnavii de gripa porcina de restul de pacienti.


Epidemia continua sa se raspandeasca iar vaccinul antigripal H1N1 inca nu a fost produs in cantitatile necesare. Se asteapta ca pana la mijlocul lui noiembrie sa fie disponibile 50 milioane de doze, iar in decembrie alte 150 milioane. Pana in prezent, abia 11 milioane de doze au fost trimise centrelor regionale.


Patru vaccinuri au fost aprobate in Statele Unite: trei de tip injectabil, recomandate pacientilor de peste 6 luni si un tip de spray nazal, pentru persoane intre 2 si 49 ani.


Vaccinul obisnuit antigripal, sezonier, a fost dezvoltat pe tulpini de virus H1N1 2007 si H3N2 2007 si nu poate proteja impotriva noului tip de virus H1N1 2009. Se recomanda administrarea ambelor tipuri de vaccin, sezonier si H1N1 2009 pacientilor cu risc crescut.


“Ca natiune, ne-am pregatit la toate nivelurile guvernamentale, individuale si comunitare, si am luat masuri fara precedent in a stopa raspanidrea epidemiei”, a scris presedintele Obama in declaratia sa de sambata.


Statisticile arata ca in fiecare an in Statele Unite intre 5% si 20% din populatie se imbolnaveste de gripa, peste 200000 de oameni sunt spitalizati cu complicatii ale gripei, si 36000 de oameni mor din cauze legate de gripa, 90% dintre acestia fiind persoane peste 65 ani.


Foto: www.whitehouse.gov


Liliana Costin – New York

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.