Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
09.09.2011

Udrea: Femeia din politica romaneasca suporta, de multe ori, atacuri, injurii şi calomnii

Elena Udrea considera ca femeia care intra in politica din Romania are mult mai putine sanse de resusita decat barbatii. Presedintele PDL Bucuresti afirma ca, statistic, bărbaţii implicaţi în politică sunt mult mai mulţi decât femeile. Tot statistic, funcţiile de conducere ale partidelor sunt în majoritate ocupate de bărbaţi, iar nu de femei. Pe cale logică, şansele ca o femeie să atingă funcţii politice importante, fără să fie susţinute de bărbaţi, sunt destul de mici.


“În ceea ce priveşte politica, sunt poate femeia care a generat cea mai mare atenţie din partea presei şi a trebuit să mă confrunt, de-a lungul timpului, cu situaţii aproape neverosimile. Unele pozitive, cele mai multe negative. Ştiu, deci, cam care sunt comentariile pe care bărbaţii le fac atunci când se raportează la femeile-politician (…) Dacă un bărbat şi o femeie urmează aceeaşi traiectorie politică, femeia va fi infinit mai mult blamată de legăturile pe care le stabileşte decât bărbatul. Femeia va suporta, de multe ori, atacuri, injurii şi calomnii”, noteaza Udrea pe blogul sau.


Elena Udrea recunoasta ca, in ultimul timp, femeia-politician din România a făcut progrese în ultimii douăzeci de ani in ceea ce priveste inaltimea functiei pe care le-au ocupat.


“Am ajuns până la funcţii de miniştri sau Preşedinte la Camera Deputaţilor. Nu există însă femei care să fie sau să fi fost şef de partid parlamentar (nu introduc PIN şi PC în această categorie pentru că nu au ajuns prin forţe proprii în Legislativ), Prim-ministru sau, de ce nu?, Preşedintele ţării. Există, deci, un plafon maximal prestabilit pe care-l putem atinge. Dacă sperăm la mai mult, intrăm sigur în conflict cu un bărbat care-şi doreşte respectiva funcţie. Şi, cum ei sunt mai mulţi, acesta are câştig de cauză. De aceea, mulţi spun că o femeie nu poate câştiga Preşedinţia, pentru că bărbaţii nu votează femei. Tot de aceea, o femeie nu poate deveni Prim-ministru sau preşedinte de partid, pentru că bărbaţilor politici nu le place să fie conduşi de femei. Iarăşi stereotipuri sociale”, isi exprima amaraciunea ministrul Dezvoltarii si Turismului.


Pana cand visul celui mai adulat si controversat politician-femeie din Romania se va realiza (acela de acces la functiile de Prim-ministru, Preşedinte sau şef de partid important) se va materializa, vom vedea care dintre doamnele din PDL va castiga sefia organizatiei de femei la alegerile din 15 octombrie.


Radu Petrescu

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.