Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
21.07.2015

Unirea - promovată de la firul ierbii

10 000 de basarabeni vin în România pentru a vedea care vor fi beneficiile viitoarei Uniri cu România. Programul începe luni în două comune: Filipeștii de Târg (Prahova) și Cumpăna (Constanța), informeză un comunicat al Acțiunii 2012.

De la ora 18:00 va fi dezvelit bustul boierului Pană Filipescu în localitatea Filipeștii de Târg. Întreg complexul Conacului Pană Filipescu este reabilitat de către Consiliul Județean Prahova prin fonduri europene. La eveniment vor participa și 30 de profesori din Republica Moldova. Tot în zonă, profesorii vor vedea alte proiecte realizate cu fonduri europene, vor participa la cursuri privind identitatea națională comună a celor două state și vor vizita obiectivele de importanță culturală din zonă.

La aceiași oră, în comuna constănțeană Cumpăna, 100 dintre basarabenii veniți pe jos din Chișinău către România vor fi primiți de către primarul comunei, Mariana Gâju, în ceea ce se auto-intitulează ca fiind un „sat european”. Tinerii vor mărșălui simbolic și vor trece pe lângă unele proiecte finalizate deja cum ar fi școala de balet sau sala de scrimă din localitate.

Viitoarea unificare trebuie să provină de la firul ierbii, de la dorința ambelor populații și credem că această dorință va fi stimulată prin cunoaștere. Cu bune și cu rele, frații de peste Prut trebuie să ne cunoască și nu le putem prezenta numai Bucureștiul sau alte centre urbane. În ciuda defetismului nostru, România are multe modele de succes în societatea de atăzi”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Până la finalul lunii septembrie, 10 000 de cetățeni ai Republicii Moldova, reprezentând diferite categorii sociale, vor vizita România. În toate județele României vor veni grupuri organizate, la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012. 52% din cetățenii de peste Prut sunt favorabili unei viitoare Uniri, conform unui sondaj realizat în februarie 2014 de Centrul Român de Studii și Strategii.
captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.