Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Uniunea Social Liberală îşi prezintă propria viziune privind administraţia publică şi dezvoltarea regională
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
11.06.2011

Uniunea Social Liberală îşi prezintă propria viziune privind administraţia publică şi dezvoltarea regională

USL isi prezinta, sambata, la Sala Palatului, propria viziune in legatura cu administratia publica. La intalnire participa conducerile partidelor care formeaza Uniunea, dar si alesii locali ai PSD, PNL si PC.


Invitatul de onoare al USL a fost primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.Viziunea USL privind reorganizarea administrativa


Reprezentantii USL nu resping ideea celor opt regiuni de dezvoltare, care, in viziunea uniunii, vor fi si centre ale administraţiei regionale. Guvernul va desemna opt prefecti ai noilor regiuni, a declarat, la Sala Palatului, liderul PSD Victor Ponta.


Social-democratul a precizat că trebuie ca în perioada 2012-1016 să se construiască instituţii noi, una dintre acestea fiind un consiliu regional condus de un preşedinte ales, care să reprezinte aleşii locali.


Noua viziune a USL are in vedere si o Cameră superioară a Parlamentului, respectiv Senatul, care să reprezinte în special interesele politice ale puterilor regionale.


"Senatul va trebui să preia sarcina legiferării în ce priveşte dezvoltarea regională", a spus Ponta, citat de Mediafax.


Fiecare regiune va avea o Curte de Apel si un Consiliul regional, cu un preşedinte ales direct de cetăţeni, cu membri cu atribuţii în domenii executive şi buget propriu.


Printre institutiile noi se vor numara si un Consiliu economic şi social regional, cu rol consultativ în luarea deciziilor executive şi cu atribuţii stabilite prin dezbatere publică.


"Fiecare regiune trebuie să-şi dezvolte un centru economic, cultural, administrativ, o mare universitate, spital regional, insfrastructură rutieră regională, aeroport internaţional, centru sportiv, centru de afaceri, centru cultural", a mai adaugat Ponta.


Reprezentantii USL au declarat ca nu sunt de acord cu regionalizarea “pe picior”, propunand idea organizarii unor referendumuri judetene pentru a se consulta opinia locuitorilor daca sunt de acord cu noua forma de organizare administrative a legii.


Optimal Media


  


captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.