Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Actualitate
19.08.2011

William J. S. Elliott, noul reprezentant al Interpolului la Naţiunile Unite

Secetariatul General al INTERPOL de la Lyon/Franţa a anunţat joi că William J. S. Elliott, în prezent comisar al Jandarmeriei Regale canadiene a fost numit reprezentant special al organizaţiei pe lângă Naţiunile Unite.


Elliott va avea ca atribuţiuni facilitarea şi întărirea colaborării dintre Interpol şi Naţiunile Unite şi instituţiile acesteia, în domeniul luptei împotriva terorismului şi a criminalităţii organizate transnaţionale, precum şi în domeniul cooperării poliţieneşti internaţionale.


După cum a declarat Ronald K. Noble, secretarul general Interpol « William J. S. Elliott vine cu vasta sa experienţă şi cu angajamentul său în aceste noi funcţii, pe cât de importante, pe atât de stimulative. Decizia sa de a accepta acest rol de legătură esenţial între Interpol şi Naţiunile Unite va contribui la întărirea relaţiilor între cele două organizaţii, aceasta fiind în interesul cooperării internaţionale a serviciilor însărcinate cu aplicarea legii».


În calitate de şef al Biroului Interpol la ONU, reprezentantul special al acestei organizaţii pe lângă Naţiunile Unite ajută cele două organizaţii să stabilească între ele parteneriate cheie pentru a lupta împotriva criminalităţii internaţionale şi va acţiona, în colaborare cu înalţi responsabili ai ONU, pentru a determina posibilităţile de punere în comun a resurselor corespunzătoare. 


« INTERPOL mulţumeşte guvernului canadian pentru sprijinul adus de dl. Elliott în acest nou post şi pentru angajamentul constant al ţării sale faţă de Interpol şi de acţiunea poliţienească internaţională » a mai adăugat secretarul general Noble. 


Înainte de a fi numit comisar al Jandarmeriei regale canadiene, instituţie pe care Noble a descris-o drept « unul din serviciile de poliţie cele mai celebre şi mai respectate din lume »  Elliott a ocupat diferite posturi de rang înalt în funcţia publică canadiană, între care cea de consilier pe probleme de securitate naţională pe lângă Primul ministru canadian.


Elliott îşi va prelua funcţia de reprezentant special al Interpolului pe lângă Naţiunile Unite în luna noiembrie 2011, pentru un mandat de trei ani. În prezent acesta este delegat pentru Americi în cadrul Comitetului Executiv Interpol.


Interpolul şi-a deschis Biroul reprezentantului său special la Naţiunile Unite la data de 5 noiembrie 2004, prima persoană care a ocupat această funcţie fiind dr. Ulrich Kersten, fost şef al poliţiei federale germane – Bundeskriminalamt şi fost membru al Comitetului Executiv al O.I.P.C. – INTERPOL.    


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.