Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
02.06.2015

Ziua Porților Deschise pentru Copii la Ministerul Afacerilor Interne

Peste 2.500 de copii și părinți au vizitat astăzi, sediul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Zilei Porților Deschise pentru Copii, eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.


Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a fost alături de micii vizitatori cărora le-au fost încredințate, simbolic, pentru câteva ore, funcții importante în minister, inclusiv cea de ministru al Afacerilor Interne.


Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate națională i-a acordat ”Diploma de erou” unui băiat în vârstă de 12 ani care, luna trecută, și-a salvat fratele mai mic dintr-un incendiu care le cuprinsese casa. Pentru curajul, altruismul și prezența de spirit dovedite într-un moment în care viața sa și cea a frățiorului său de doar cinci ani erau în pericol, Adrian Mate a primit în dar, pe lângă diplomă, o cască de pompier, dulciuri și o tabletă.


Copiii care au venit la M.A.I. s-au bucurat de multe surprize - jandarmii montani au efectuat coborâri în rapel de pe clădirea MAI și exerciții demonstrative; copiii din cadrul CS Dinamo București au prezentat demonstrații de scrimă, gimnastică și karate, iar polițiștii de frontieră au fost instructori pentru un grup de copii învățându-i tehnici de autoapărare.


La rândul lor, paramedicii SMURD le-au arătat vizitatorilor tehnici de acordare a primului ajutor.
În interiorul clădirii Ministerului Afacerilor Interne au fost amenajate standuri expoziționale ale tuturor structurilor. Copiilor le-au fost prezentate uniforme și mijloace de intervenție pe care polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră sau pompierii le-au folosit de-a lungul timpului în activitatea lor. Cei interesați au primit materiale informative adecvate vârstei, sfaturi pentru propria siguranță și au putut să-și testeze cunoștințele rutiere.
Copiii au vizitat, de asemenea, zonele reprezentative pentru activitatea și istoria Ministerului Afacerilor Interne: sala unde se organizează conferințele de presă, Sala de Marmură - unde au loc videoconferințele și cele mai importante ședințe, biroul ministrului, precum și balconul devenit unul dintre simbolurile Revoluţiei din 1989.
Autovehiculele şi mijloacele specifice de intervenţie ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum și un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie au fost alte puncte de atracție pentru micuți.
Alături de copii au fost reprezentanți ai Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei și Administrarea Bazelor de Date, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale și Inspectoratului General pentru Imigrări, Agenției Naționale Antidrog, Agenției Națională a Împotriva Traficului de Persoane, Direcției Generale Anticorupție, Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.
Ziua Porţilor Deschise pentru Copii este un eveniment devenit tradiție pentru Ministerul Afacerilor Interne, fiind organizat anual cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.
Optimal Media
Ministerul Afacerilor Interne mulțumește celor care și-au sărbătorit această zi alături de noi și urează tuturor copiilor:
La mulți ani!
captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: Vh8mJKHt9i

Adrian spune:Felicitari pentru toata acvttitaiea de pana acum! Pacat ca nu-l putem multiplica pe domnul Corlatean, astfel incat sa avem mai multi oameni ca dansul in tara asta, in PSD, in guvern. Un exemplu de decenta si bun simt in politica si in viata de zi cu zi. Oameni ca Titus Corlatean imi dau sperante ca avem sanse sa schimbam ceva in Romania.

Publicat de: hpT2evfTeicr

bordei zena spune:Sunt mandra ca Romania are un asa om pliotic ca dumneavoastra. Imi doresc sa reusiti sa va formati o echipa in pliotica cu valorile si standardele de viata pe care le aveti multe din ce se intampla azi in tara , se datoreaza cu siguranta viziunii clare pe care o aveti in pliotica dumneavoastra sunteti o mare binecuvantare pentru Romania de azi Mult succes mai departe in lupta pentru Adevar si Dreptate, care pot aduce Romaniei prosperitatea pe care toti ne-o dorim. Sunteti cu adevarat un om special pentru Romania zilelor noastre


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.