Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Apărare
08.04.2011

Ceremonial militar pentru repatrierea trupului funcţionarului ONU Filaret Moţco

Ministerul Apărării Naţionale a organizat, vineri, la solicitarea Reprezentanţei ONU în România, o ceremonie oficială pentru repatrierea trupului neînsufleţit al funcţionarului ONU Filaret Moţco, decedat în atacul asupra Biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, Afganistan.


Ceremonia militară şi religioasă s-a desfasurat la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni. Lui Filaret Moţco i-a fost conferit post mortem, prin decret al Preşedintelui României, Ordinul Naţional ''Serviciul Credincios'' în grad de Cavaler.


''Prin sacrificiul lor suprem, Filaret şi eroii militari români au dat dovadă de înalt profesionalism, devotament, dăruire, curaj şi dragoste de ţară. Filaret Moţco s-a format profesional în Armata României. (...) S-a evidenţiat ca un bun român, un specialist şi un camarad de nădejde, devotat cu totul binelui şi dreptăţii. Aceste principii le-a urmat cu credinţă în munca pe care a desfăşurat-o în slujba păcii şi a oamenilor de pretutindeni, calităţile sale fiind apreciate atât de colegii din MAE, cât şi de cei din organizaţiile internaţionale din care a făcut parte. Într-o perioadă relativ scurtă şi-a clădit o carieră impresionantă în diplomaţie, cu repere importante în misiunile OSCE din Tadjikistan şi Kîrgîstan, alăturându-se apoi Misiunii de Asistenţă ONU din Afganistan'', a declarat ministrul Apărării Naţionale.


La ceremonie au mai participat, alături de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, în calitate de reprezentant al Guvernului, Francois Farah, şef interimar al echipei de ţară a Naţiunilor Unite în Romania, diplomaţi, reprezentanţi ai MAE, MAI, absolvenţii seriei a 18-a a Universităţii Naţionale de Apărare, membri ai familiei.


Trupul lui Filaret Moţco a fost transportat, dupa ceremonie, cu o aeronavă militară la Suceava de unde, cu o maşină militară, va fi transportat mai apoi la Izvoarele Sucevei. Înmormântarea va avea loc în cursul zilei de sâmbătă.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.