Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Campanii sociale
11.05.2012

Dragos Plamadeala, nepotul mitropolitului Antonie, a donat 1000 de carti pentru copiii de la Valea Plopului. Biblioteca va purta numele sau

La acest sfarsit de săptămână a avut loc cea mai mare donaţie de carte pentru copiii de la Valea Plopului, în cadrul campaniei iniţiate de Optimal Media şi Literatură Copii. Ea aparţine luii Dragoş Plămădeală, un bucureştean care de anul trecut locuieşte la Luxemburg si este funcţionar la Comisia Europeană. Circa 1000 de cărţi, practic o întreagă bibliotecă adunată vreme de trei generaţii, este pregătită în acest moment să plece, în luna iunie, la copiii de la Valea Plopului.


„Îmi doream să donez aceste cărţi unei biblioteci, pentru a fi folosite în continuare de cei care au nevoie de ele. Nu am găsit datele dumneavoastră de contact întamplător. Sunt cărţi cumpărate de bunicul meu, Leonida Svaricevschi, de tatăl meu, Alexei Plămădeală şi de mama, Mariana. Multe dintre ele sunt cumpărate de mine sau de sora mea, Alina, care este tot funcţionar european şi locuieşte la Bruxelles. Sunt cărţi pe care le-am preţuit, pe care le-am citit cu plăcere, dar acum alţii au mai multă nevoie de ele”, ne-a dezvaluit vineri Dragoş Plămădeală, aflat pentru scurt timp în concediu în România.


Generosul donator este nepotul IPS Antonie Plămădeală, fostul mitropolit al Ardealului, Crişanei şi Maramureşului (1982 - 2005), tatăl său, Alexei, fiind fratele mitropolitului. Printre cărţile donate se regăsesc şi volume ale mitropolitului sau volume de versuri ale lui Alexei Plămădeală.


Gestul este cu atât mai valoros cu cât Dragoş Plămădeană are două fetiţe, Daria şi Mara, în vârstă de 4 şi, respectiv, 5 ani. Scriitorul Petre Crăciun le-a oferit, prin intermediul tatălui său, volumele „Taina ghemului de aţă” şi „Floarea înţelepciunii şi iarba puterii”.


„Sper ca aceste volume să îi atragă pe copiii de la Valea Plopului, să le placă şi să nu se oprească din citit. Tot timpul este ceva interesant de citit, mereu afli lucruri noi şi interesante”, a mai adăugat Dragoş Plămădeală, cu puţin înainte de a se reintoarce la Luxemburg.


„Pentru valoarea extraordinară a gestului său, biblioteca pe care o vom dona copiilor de la Valea Plopului ca urmare a acestei campanii se va numi „Biblioteca Dragoş Plămădeală”. Este un minim gest de mulţumire pentru nobleţea domniei sale”, a declarat scriitorul Petre Crăciun, iniţiatorul campaniei.
Optimal Media 
_dsc7897_-_copy_700_01

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.