Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Cultură, educaţie
11.10.2010

"Silent Voices”, regizat de Lea Fehner, a câştigat marele trofeu al Ro-IFF 2010

Silent Voices”, „One War”, „My Letter to Pippa” şi „The Way Up” sunt marile câştigătoare ale celei de-a şasea ediţii a Romania International Film Festival (Ro-IFF), filmele fiind premiate în cadrul galei ce a avut loc, sâmbătă, 9 octombrie.


Silent Voices/Voci Tăcute” (Qu’Un Seul Tienne Et Les Autre Suivront), peliculă realizată de regizoarea franceză Lea Fehner, a câştigat atât Trofeul Festivalului, cât şi Premiul pentru Cea Mai Bună Regie din cadrul secţiunii Femeia în Cinema.


Pelicula descrie povestea a două femei şi a unui bărbat, trei destine care se regăsesc la închisoare, în camera dedicată vizitelor.


Tot pentru regie, de această dată în cadrul secţiunii CineBlackSea, premiul a revenit regizoarei din Rusia, Vera Glagoleva, pentru pelicula „One War/Un Război” (Odna Voyna).


Filmul descrie un capitol necunoscut al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial, şi dramele unor mame exilate pe o insulă pustie din Marea Neagră, victime colaterale ale acestui conflict.


Documentarele câştigătoare ale acestei ediţii au fost, la secţiunea CineBlackSea, „My Letter To Pippa/Scrisoare către Pippa” (Pippa’Ya Mektubum), regizată de Bingol Elmas (Turcia), şi, la secţiunea Femeia în Cinema, „The Way Up/În Sus”, realizat de Shirly Berkovitz (Israel).


Balcony Boy/Băiatul din Balcon” (Nino Balcon), regizat de Pilar Palomero (Spania), a câştigat premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj din cadrul secţiunii Femeia în Cinema, în vreme ce premiile pentru Cea Mai Bună Interpretare au fost acordate actriţei Guadelupe Alonzo, pentru rolul din „The Last Summer in La Boyita/Ultima vara in La Boyita” (El Ultimo Verano In La Boyita), şi actorului bulgar Christo Christov, pentru personajul interpretat în „Eastern Plays/Jocuri din Est”.


Premiul de Excelenţă pentru întreaga cariera i-a fost înmânat laureatului cu Oscar Nicola Piovani, după concertul susţinut de acesta la Sala Radio, înaintea galei Ro-IFF.


În perioada 1-10 octombrie, Romania International Film Festival a prezentat publicului român peste 80 de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje, împărţite pe cinci secţiuni: CineBlackSea, Femeia în Cinema, Underground, Focus şi Panorama. Proiecţiile filmelor au avut loc la cinematografele Scala, Eforie, Corso şi Clubul Ţăranului, din Capitală, iar accesul spectatorilor în săli a fost gratuit.


În acest an, evenimentele muzicale ale festivalului i-au avut ca protagonişti pe Abba Generation şi Nicola Piovani, iar încasările din biletele pentru cele două concerte vor fi donate Fundaţiei Colţea pentru secţiile de chirurgie şi oncologie ale spitalului cu acelaşi nume.


Romania International Film Festival (Ro-IFF), organizat de Fundaţia Artis, se afla la a şasea ediţie. Infiintat in 2005, este singurul festival internaţional de film care s-a adresat încă de la început productiilor tarilor din bazinul Marii Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia si Romania). Organizat initial ca un festival ce s-a adresat doar acestor productii, datorita cresterii sale, in anul 2009 s-a adaugat inca o sectiune competitiva adresata Femeii regizor/Femeia in cinema. Începând cu anul 2007, festivalul s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Fundatia Artis a fost fondata in 1998 si are ca obiective principale sustinerea si promovarea culturii, a tinerilor care activeaza in domeniul culturii, inclusiv a tinerilor. (Foto: Lea Fehner)


Optimal Media


captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.