Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
17.09.2009

„Actorii și fotograful”, un proiect pentru imortalizarea omului din spatele actorului

În perioada 17 septembrie -1 octombrie, la ceainăria Cărtureşti, din Bucureşti, artistul fotograf Simion Buia expune o parte a expoziției sale, "Actorii şi fotograful". Proiectul va cuprinde, în final, 111 portrete ale unor mari actori. De data aceasta, sunt expuse portretele artiștilor Dorina Lazăr, Mitică Popescu, Maia Morgenstern, Dan Condurache, Anda Caropol, Florin Zamfirescu, Rodica Negrea, Boris Petroff, Brânduşa Zaiţa Silvestru, Sandu Mihai Gruia, Valeria Sitaru, Nicolae Călugăriţa, Şerban Ionescu, Rudy Rosenfeld, Constantin Cojocaru, Olga Delia Mateescu și Horaţiu Mălăele.

"Fără fard, fără rol, aşa cum l-am vedea pe actor, dacă am avea ocazia, în mediul său cotidian, ca şi cum întâmplător l-am zări pe stradă - aşa doresc să-mi apară artistul în portretele mele. Fotografiile surprind omul din spatele actorului, cu starea sa de spirit în a douăsuta parte a unei secunde, când declanşez",  a declarat artistul fotograf.

Expoziţia de la Cărtureşti este a cincea din cadrul proiectului "Actorii şi fotograful".
Nu o ratati!

Simion Buia, fotograf şi jurnalist, a studiat estetica fotografiei la Kunstakadémie Düsseldorf iar jurnalismul la Facultee Libre de Paris et d’Ile de France. În Germania a lucrat timp de şapte ani la Deutsche Welle, ca jurnalist, şi trei ani ca fotograf la Teatrul din Düsseldorf.  Artistul s-a făcut cunoscut în România în 2007, când a fost desemnat „Fotograful anului“ de catre Asociaţia Fotografilor de Turism.


Cronicar

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.