Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Cultură, educaţie
10.09.2009

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar își ia măsuri de precauție

În preajma începutului noului an școlar, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) reaminteşte tuturor celor interesaţi că funcţionarea legală a unei unităţi particulare de învăţământ preuniversitar, de la grădiniţe la şcoli postliceale, inclusiv, este dovedită pe baza actului de autorizare sau acreditare.


În acest sens, ARACIP recomandă tuturor părinților și elevilor să solicite, la înscrierea într-o unitate privată de învăţământ, documentul care atestă funcţionarea legală a acesteia, respectiv autorizaţia de funcţionare provizorie pentru nivelul/profilul/specializarea pe care doresc să o/le urmeze. De asemenea, este recomandabil ca aceștia să consulte  lista tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar particular autorizate/acreditate din România, la adresa: http://aracip.edu.ro/


Unităţile de învăţământ preuniversitar particular au dreptul să înscrie copii/elevi numai dacă dispun de autorizare de funcţionare provizorie sau acreditare.


Prin intermediul unui comunicat de presă al Ministerului Educației, Cercetării și Inovării, ARACIP atrage atenţia supra faptului că MECI nu recunoaşte studiile elevilor şcolarizaţi de persoanele juridice care nu respectă prevederile legii în domeniul învăţământului. Persoanele şcolarizate fără bază legală nu beneficiază de drepturile ce decurg din calitatea de elev şi nu pot participa la examenele de finalizare a studiilor, organizate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. De asemenea, cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea  în unităţi de învăţământ preuniversitar fără autorizare de funcţionare provizorie/acreditare nu beneficiază, pentru perioada respectivă, de recunoaşterea vechimii în învăţământ.


Unităţile de învăţământ preuniversitar autorizate, care au mai mult de două promoţii de absolvenţi, au obligaţia de a solicita la ARACIP acreditarea, în cel mult 2 ani de la absolvirea primei promoţii.


 


Optimal Media


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.